Ce înseamnă scenariul 4 al crizei coronavirus şi ce măsuri suplimentare ar putea fi luate

România este în Scenariul al treilea, care este valabil între 100 și 2.001 infectări. Recent, medicul Alexandru Rafila a declarat că această creștere vertiginoasă a cazurilor ne apropie de Scenariul 4.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 20:52
Ce înseamnă scenariul 4 al crizei coronavirus şi ce măsuri suplimentare ar putea fi luate

Scenariul 4, care este, în acest moment, cel mai restrictiv luat în calcul de autorități, va fi activat dacă în România vor fi confirmate mai mult de 2.001 de îmbolnăviri.

În cazul instalării acestuia, Guvernul României ar putea lua următoarele măsuri: 

Granițele României vor fi închise și se vor lua, treptat, măsuri asemănătoare cu cele din Italia:

– intrarea unor zone/focare în carantină strictă, ceea ce înseamnă limitarea libertăţii de mişcare în public

– izolarea forţată la domiciliu şi a persoanelor neinfectate, pentru limitarea răspândirii virusului

– interzicerea adunărilor de persoane şi sub 100 de participanţi

– închiderea unităţilor comerciale non-esenţiale (baruri, restaurante, magazine cu alt specific decât cel alimentar/medical/)

Potrivit raportuldegardă.ro, în prezent, nu există confirmarea faptului că există o „transmitere susținută pe scară largă” a COVID 19, iar tipologia cazurilor de până acum arată o trasabilitate a contactelor persoanelor care sunt diagnosticate cu noul coronavirus. În acest sens, echipele Direcțiilor de Sănătate Publică desfășoară anchete epidemiologice pentru identificarea tuturor contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Citeşte şi: Mesaj dur pentru autorităţile din România de la un profesor-doctor: „Morţii vor fi atât de mulţi încât vor fi stivuiţi prin biserici”