Orban: „Acuz PSD de criminalitate economică. România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei PSD”

Premierul Ludovic Orban a acuzat, joi, PSD de "criminalitate economică", şi, prin decizia de a creşte pensiile cu 40 la sută, "vrea să oprească procesul de revenire economică". De asemenea, şeful Executivului a afirmat că "România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi iresponsabilităţii PSD".

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 12:04
Orban: „Acuz PSD de criminalitate economică. România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei PSD”

Rugat că comenteze decizia CCR care a respins sesizarea Guvernului privind legea care respinge Ordonanţa de urgenţă ce prevede creşterea etapizată a alocaţiilor, Orban a expliat că „dublarea alocaţiilor presupune un efort bugetar de aproape 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creştere a deficitului semnificativă, o creştere a deficitului cu 0,6 la sută”.

PNL va dubla alocaţiile, aşa cum am hotărât, în cinci trepte. Ultima treaptă va fi la 1 iulie 2022. (…) Deocamdată, e numai un anunţ. Aşteptăm motivarea. În funcţie de motivare, vom decide ce avem de făcut”, a spus premierul Ludovic Orban, joi, la Focşani.

CCR a decis! Legea dublării alocațiilor este constituțională

Şeful Executivului a amintit că majorarea alocaţiilor „este o prioritate pentru PNL, dar trebuie făcută ţinând cont de realitatea economică şi de resursele aflate la dispoziţia bugetului, astfel încât să nu fie o creştere mincinoasă care să nu poată să fie suportată ulterior, să nu genereze consecinţe ecnomice defavorabile”.

Citeşte şi: Tăriceanu: „Guvernul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%”

Orban, despre creşterea pensiilor cu 40 la sută. „PSD că vrea să distrugă economia”

„Acuz PSD de criminalitate economică, acuz PSD că vrea să distrugă economia românească, acuz PSD că vrea să oprească procesul de revenire ecnoomică pe care l-am început, provocând cheltuieli şi consecinţe dramatice pentru România.

Deja la Bruxeleles care sunt oficiali europeni care din cauza deciziei luate de Parlament pun sub semnul întrebării posibiltiatea României de a acces fonduri din facilitatea de rezilienţă şi recuperea.

România riscă să piardă peste 30 de miliarde de euro din cauza ticăloşiei şi iresponsabilităţii PSD, care ca să obţină câteva voturi prin minciună şi demagogie în aceste alegeri sacrifică destinul României pe termen mediu şi lung”, a explicat Ludovic Orban.

Iohannis: României i se vor tăia 3 miliarde de euro fonduri UE dacă intră în vigoare rectificarea bugetară. Fără acord cu FMI