Orban acuză PSD de populism pentru că cere pensii mărite cu 40 la sută. „Poţi să faci rău României şi asta face majoritatea PSD”

Premierul Ludovic Orban a criticat, vineri, insistenţa cu care PSD cere creşterea pensiilor cu 40 la sută de la 1 septembrie, acuzându-i de social-democraţi de populism. Şeful Executivului a acuzat majoritatea PSD că face "un adevărat dezmăţ în Parlament" prin adoptarea de legi care "cresc nota de plată".

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 07:49
Orban acuză PSD de populism pentru că cere pensii mărite cu 40 la sută. „Poţi să faci rău României şi asta face majoritatea PSD”

„De patru luni este un adevărat dezmăţ în Parlamentul României în materie de legi care generează noi şi noi cheltuieli pentru bugetul de stat şi pentru celelalte bugete. Ne-am luptat pe toate căile constituţionale şi legale să împiedicăm astfel de decizii. Din păcate, multe dinte ele au fost adoptate şi cresc nota de plată.

Poţi să faci rău României şi asta face majoritatea condusă de PSD şi făcându-te că vrei să faci bine, că vrei să creşti veniturile diferitelor categorii. Dacă le creşti prea mult, nu le mai poţi plăti”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul i-a rugat pe pensionari să înţeleagă că Guvernul a făcut „maximum posibil” prin majorare pensiilor cu 14 la sută.

„Decizia de majorare a punctului de pensie cu 14 la sută a fost o decizie grea. O decizie pe care ne-o asumăm şi în acelaşi timp garantăm o putem să o susţinem”, a explicat Orban.

Ludovic Orban, despre creşterea pensiilor cu 14 la sută: „A fost o decizie grea. Atât se poate. Cine promite mai mult, minte!”

Şeful Executivului a acuzat PSD de populism deoarece vrea să respingă în Parlament ordonanţa de urgenţă privind majorarea pensiilor, cerând o creştere de 40 la sută, aşa cum prevede legea promulgată de Klaus Iohannis.

„Orice altă creştere mai mare, şi ştiu că populismul PSD-ist se va manifesta în continuare, că se vor grăbi să respingă ordonanţa prin care creştem punctul de pensie. Bătălia de a menţine această decizie raţională va continua. Atât se poate. Cine promite mai mult, minte!”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban explică de ce pensiile nu pot fi tăiate

„Pentru a putea creşte orice venit, trebuie să ai resursele necesare. Dacă nu ai resursele necesare, degeaba creşti şi nu mai poţi să plăteşti pensiile la nivelul crescut. Avem o decizie a CCR care spune foarte clar: odată ce ai stabilit un nivel al pensiilor, pensiile nu pot fi tăiate. Au încercat alţii să taie pensiile. Pensiile nu pot fi tăiate. De aceea orice decizie de creştere a punctului de pensie trebuie să fie o decizie bine funadmaentată”, a menţionat premierul.

CREŞTEREA PENSIILOR. Guvernul urmează să majoreze valoarea punctului de pensie cu 14 la sută