Orban anunţă va sesiza CCR dacă PSD modifică proiectul de rectificare bugetară ca pensiile să crească cu 40%

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în cazul în care PSD va modifica în Parlament proiectul de rectificare bugetară în aşa fel încât pensiile să fie majorate cu 40 la sută, iar salariile profesorilor să crească din luna septembrie.

RomaniaTV.net
24 aug. 2020, 10:33
Orban anunţă va sesiza CCR dacă PSD modifică proiectul de rectificare bugetară ca pensiile să crească cu 40%

„Cu siguranţă”, a răspuns Ludovic Orban, după ce a fost întrebat dacă va sesiza CCR în cazul în care PSD modifică proiectul referitor la rectificarea bugetară.

Potrivit News.ro, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a precizat că PSD va depune amendamente la proiectul de lege cu privire la rectificarea bugetară, în baza căruia pensiile vor creşte cu 14 la sută de la 1 septembrie 2020. Social-democratul a acuzat că existatu bani în bugetul de pensii, iar suma putea fi completată pentru ca punctul de pensie să fie majorat cu 40%.

În schimb, ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat că la rectificarea bugetară a fost inclusă majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, de la 1.265 lei la 1.442 de lei şi creşterea pensiei minime de la 704 lei la 800 lei.

Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră despre creşterea pensiilor. „Următoarele pensii vor ajunge mărite şi la timp”