Orban, atacuri în rafală la adresa preşedintelui: „România educată este o broşură plină pe jumătate cu pozele lui Iohannis”

Ludovic Orban spune despre președintele Klaus Iohannis că a avut „un comportament total diferit” în 2021 față de 2020 în ceea ce privește gestionarea pandemiei de COVID-19. Nu îl iarnă nici pentru proiectul "România educată".

16 oct. 2021, 11:01
Orban, atacuri în rafală la adresa preşedintelui: „România educată este o broşură plină pe jumătate cu pozele lui Iohannis”

Ludovic Orban a spus că n-a avut nicio dispută cu președintele Klaus Iohannis pe tema proiectului „România Educată”, dar nici n-a putut „să bată toba” că după șapte ani de mandat șeful statului „a venit și el cu o broșură” pe jumătate plină de poze cu el însuși.

Ludovic Orban desfiinţează decizia preşedintelui. „Prin desemnarea lui Dacian Cioloș, Klaus Iohannis n-a făcut decât să adâncească criza politică”
Întrebat dacă este posibil ca proiectul „România Educată” să fi fost motivul disputei dintre el și Klaus Iohannis, fostul lider PNL a răspuns: „Proiectul «România Educată» a fost lansat după ce am plecat de la Palatul Victoria, în timp ce eram președintele Camerei Deputaților. Am participat la lansare, am arătat disponibilitatea de a transpune în legislație propunerile din cadrul «României Educate». Nu a existat niciun fel de dispută pe tema «României Educate». Sigur că n-am putut să bat toba că după șapte ani de zile Președintele României care a vorbit de «România Educată» a venit și el cu o broșură în care jumătate din spații din broșură sunt pozele lui Klaus Iohannis. N-am putut să bat toba și să laud un cult al personalității făcut în jurul unui proiect care conține o serie de idei bune pe care le voi susține”.

„Ce nu înțeleg ei e că aproape nimeni din societate nu îl mai vrea pe Cîțu premier. Numai ei îl mai vor pe Cîțu premier. Dacă ei consideră că așa trebuie să tratezi România, așa trebuie să te comporți cu românii, e problema lor. Problema mea este că eu sunt în contact cu oamenii, eu știu ce îmi spun oamenii. Eu am 150-200 de telefoane zilnic de la oameni care sunt oameni obișnuiți și care vorbesc cu mine liber și democratic”, a continuat Ludovic Orban.

Partidul lui Ludovic Orban ar putea să se numească Forța Liberală. Care e următoarea mișcare politică a fostului lider PNL
Orban l-a atacat pe Iohannis şi pentru gestionarea pandemiei. Când era el premier, a amintit fostul lider PNL, șeful statului a anunțat măsuri ca închiderea piețelor sau a școlilor, deși era campanie electorală și exista riscul să se piardă voturi, ceea ce s-a și întâmplat.

Referitor la situația sanitară tot mai alarmantă, Ludovic Orban a afirmat: „Nu eu am declarat că am învins pandemia. Cîțu, intrând în campanie internă, singura lui preocupare a fost să se prezinte oarecum în oglindă cu mine într-o lumină favorabilă, eu fiind cel care am luat măsuri de restricție. Aduceți-vă aminte cum spunea, eu nu o să închid piețele, eu nu o să închid economia  ș.a.m.d”.

Întrebat dacă e de părere că Florin Cîțu lua chiar el deciziile, fostul președinte PNL a adăugat: „Ce mi s-a părut foarte ciudat este faptul că președintele Iohannis a avut un comportament în timpul pandemiei în anul 2020, și să ne aducem aminte că împreună cu Președintele s-a declarat starea de urgență prima oară, după aceea s-a menținut starea de alertă, s-au luat măsuri și s-au luat măsuri în perioade electorale. Să ne aducem aminte că președintele Iohannis a venit la masa Guvernului și a anunțat închiderea piețelor, închiderea școlilor ș.a.m.d. Deși eram în campanie electorală, a existat o responsabilitate în luarea măsurilor, chiar cu riscurile de a pierde voturi, care s-au văzut. Comportamentul și al Guvernului, și al Președintelui a fost total diferit față de comportamentul din 2020, deși, hai să fim cinstiți, existau prognoze făcute chiar de INSP, nu vorbesc de prognozele făcute și de alte entități profesioniste, care au fost ignorate”, a spus Orban potrivit B1 TV.