Orban, avertisment pentru cei care au dat PETRECERI după alegerile locale. „Să se considere ca fiind posibil infectaţi”

Premierul Ludovic Orban le-a transmis, miercuri, persoanelor care au participat la petreceri organizate după câştigarea alegerilor să se considere ca posibil infectate, pe motiv că nu au fost respectate regulile de diminuare a riscului de răspândirea a noului coronavirus. 

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 16:18
Orban, avertisment pentru cei care au dat PETRECERI după alegerile locale. „Să se considere ca fiind posibil infectaţi”

Şeful Executivului a făcut aceste precizări după videoconferinţa cu prefecţii şi reprezentanţii instituțiilor cu responsabilități în gestionarea epidemiei, la care au participat şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„În ceea ce priveşte organizarea alegerilor alegerilor, noi am supravegheat ca tot ceea ce a înseamnat activitate de campanie, procesul electoral din ziua alegerilor să se desfăşoare în conformitate cu regulile stabilite şi în mare parte s-au desfăşurat.

Ce n-am putut controla pentru că n-am avut controla uman sunt petrecerile care au fost organizate după câştigare alegerilor. Le recomand tuturor celor care au participat la acest petreceri, indiferent din ce formaţiune politică sunt, să se considere ca şi cum ar fi posibil infectaţi”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul a amintit că la aceste chefuri nu au fost respectate regulile instituite în timpul pandemiei de COVID-19.

„La aceste petreceri nu s-au respectat regulile şi dacă era o persoană care era infectată putea să transmită virusul către cei cu care au interacţionat. Toţi cei care au participat la petreceri de sărbătorire a victoriei să se considere ca fiind posibil infectaţi, să aibă grijă să respecte cu stricteţe măsurile ca să nu transmită virusul către alţii”, a menţionat premierul.

Petrecere cu sute de persoane chiar în curtea unui primar din Călăraşi. Manele, dans şi nici urmă de distanţarea socială VIDEO

Ludovic Orban a făcut aceste afirmaţii, în contextul în care sute de persoane au participat duminică seară la o petrecere cu manele şi dedicaţii, pentru a fi sărbătorită victoria primarului din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi.