Orban cere verificarea comerciantului din Giurgiu care a vândut statului 1,7 milioane de măşti. "Mi se pare ciudat"

Publicat: Vineri, 27 Martie 2020 10:48 // Actualizat: Vineri, 27 Martie 2020 10:48 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că a cerut Ministerului Finanţelor să controleze contractul prin care o firmă dintr-un sat din Giurgiu, comerciant de cafea şi băuturi, a ajuns să vândă statului 1,7 milioane de măşti de protecţie. 

Contractul a fost atribuit prin intermediul Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, care se află în subordinea Ministerului Finanțelor, conform Hotnews.

"Mi se pare ciudat că o firmă care nu are istoric în zona medicală să obțină un astfel de contract", a spus Orban.

Premierul a precizat că vor trebui să răspundă persoanele care au decis atribuirea aceastui contract.

Cui aparţine firma din Giurgiu care vinde statului 1,7 milioane de măști de protecţie

Potrivit Hotnews, Romwine & Cofee SRL, o firmă dintr-un sat din Girgiu care se ocupă de vânzarea de băuturi și cafea, a încheiat două acorduri cadru pentru livrarea a 1,75 milioane măști, la preț de trei ori mai mare.

Societatea a fost înfiinţată în urmă cu un an, însă face parte dintr-un grup controlat de un afacerist controversat din domeniul sănătății. Mai exact, compania care se află în spatele comerciantului de băuturi este Sanimed International Impex SRL, firmă a lui Cătălin Hideg, afacerist în domeniul sănătății, fost partener de afaceri cu Florin Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală, judecat acum pentru acte de corupție.

CORONAVIRUS. Cum a ajuns o bucătăreasă din Giurgiu să câştige un contract de 12 milioane de euro pentru măşti de protecție VIDEO

Libertatea scria despre Sanimed anul trecut că importa roboți de eliminare a infecțiilor nosocomiale cu lumină pulsată UV-C cu XENON, la preț de 65.000 euro, pe care îi vindea apoi spitalelor românești la preț de 150.000 euro. Libertatea mai arăta că patronul Sanimed este puternic conectat la masonerie, precum și la persoane precum Florin Secureanu sau din sistemul academic al SRI, precum generalul Onișor. Hideg a controlat o parte a acțiunilor de la Sanimed, până în 2017, printr-un off-shore din Cipru și a făcut afaceri și cu nepotul lui Fidel Castro.

Cele 1,75 milioane de măști urmau să fie importate din Turcia. Sanimed susține că articolele din presă ar putea pune în pericol derularea contractelor și că ar putea opri importurile de măști din Turcia.

Orban: "Nu putem stabili persoanele testate în mod aleator, să selectăm 10.000 oameni sunt poveşti"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
control coronavirus Covid-19 Ludovic Orban măşti
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8422
RON
25 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H