Orban, despre alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. „Vreau să o felicit pe Maia Sandu. Transmit un mesaj de încredere”

Premierul Ludovic Orban a comentat, luni, rezultatul primului tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Liderul PNL este de părere că "Maia Sandu este candidatul la funcţia de preşdinte care poate să garanteze o Republica Moldova se respectă drepturile omului"

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 09:29
Orban, despre alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. „Vreau să o felicit pe Maia Sandu. Transmit un mesaj de încredere”

Premierul a dat de înţeles că o susţine pe candidata proeuropeană Maia Sandu la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

„Vreau să o felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea primului tur al alegerilor prezidenţiale din Reublica Moldova. De asemenea, îmi exprim convingerea că va fi respectată democraţia, că alegerile în turul doi se vor desfăşura în condiţii de legalitate şi de respctarea a dreptului la vot.

Transmit un mesaj de încredere că Maia Sandu este candidatul la funcţia de preşdinte care poate să garanteze o Republica Moldova se respectă drepturile omului, în care fiecare om are şansa la o viaţă mai bună, o Republica Moldova care se va duce mai ferm pe traiectoria europeană, a unei dezvoltări economice”, a explicat Ludovic Orban.

Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova. Maia Sandu a câştigat primul tur

Maia Sandu, candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a câştigat duminică primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, conform datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 99,67% din secţiile de votare.