Orban, despre azotatul de amoniu din Portul Constanţa. „Este contractat şi va fi transportat către destinaţie. Sunt reguli stricte”

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, că există o cantitate mare de azotat de amoniu în Portul Constanţa care este contractată şi urmează să fie transportată la destinaţie. Şeful Executivului a dat asigurări că vor fi respectate măsurile de siguranţă.

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 08:33
Orban, despre azotatul de amoniu din Portul Constanţa. „Este contractat şi va fi transportat către destinaţie. Sunt reguli stricte”

„În port există o cantitate mare de azotat de amoniu, dar care este contractat şi urmează să fie transportat către destinaţie. În ceea ce priveşte regimul de securitate în jurul depozitelor în care se află astfel de substanţe, sunt reguli stricte, prevăzute la nivel european, şi care, din toate informaţiile pe care le-am cules, sunt respectate. Am vorbit atât la nivelul Ministerului de Interne, cât şi la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a mă asigura că totul este în regulă şi sunt luate toate măsurile”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la Craiova, conform Agerpres.

Val de CONTROALE în Portul Constanţa, după explozia din Beirut. Zeci de TONE de azotat de amoniu, depozitate lângă oraş

Aproape 26.000 de tone de azotat de amoniu, o cantitate mai mare de aproximativ zece ori decât cea care a declanşat explozia din Beirut, sunt depozitate în Portul Constanţa.

Exploziile din Beirut, noi detalii din anchetă. 16 funcţionari ai portului au fost reţinuţi

Cel puţin 158 de persoane au murit, iar alte aproape 6.000 au fost rănite în explozia produsă în zona portuară din Beirut din cauza a 2.000 de tone de azotat de amoniu. Aproape 300.000 de oameni au rămas fără locuinţe în urma deflagraţiei, iar daunele sunt estimate la 15 miliarde de dolari (12,7 miliarde de euro).