Orban, despre candidaturile lui Petre Roman, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu: Nu voi accepta să mă pun în astfel de situații

Premierul Ludovic Orban a comentat intrarea în cursa pentru a alegerile locale a unor politicieni care au deţinut funcţii înalte în ultimii 30 ani - foştii premieri, Petre Roman şi Călin Popescu Tăriceanu, şi fostul preşedinte Traian Băsescu. Tăriceanu este candidatul ALDE pentru Primăria Bucureşti,  Băsescu candidează din partea PMP, în vreme ce Petre Roman, fost liberal, deschide lista consilierilor PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

RomaniaTV.net
20 aug. 2020, 18:43
Orban, despre candidaturile lui Petre Roman, Traian Băsescu şi Călin Popescu Tăriceanu: Nu voi accepta să mă pun în astfel de situații

„Asta nu pot să înţeleg! Când ai fost președinte, premier, astea sunt maximum funcțiilor posibile. Uitați ce se întâmplă cu premieri sau preşedinţi din  ările democratice care şi-au încheiat mandatul şi care țin conferințe, scriu cărți. Sunt dedicați mai mult unor cauze umanitare, ale societății civile. Nu se mai bagă în politică.

La noi este o nebunie! Cum să rămâi în viața publică?! Ai fost premier, ai fost premier la Revoluție! Gata, ajunge! Ai rămas în istorie. Dacă ai fost capabil să faci ceva bun, ai făcut atunci când ai fost premier şi ai avut toată puterea în mână.

Eu vă spun foarte clar! Eu niciodată nu voi accepta să mă pun în astfel de situații, după ce ai girat funcții atât de importate la nivel naţional, să te apuci să intri în astfel de bătălii”, a precizat Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

Orban: „Nici Firea nu va mai fi în Primăria Capitalei”

Premierul Ludovic Orban a amintit că Gabriela Firea „a fost sprijinită patru ani de zile de consilierii generali PSD din care n-am mai văzut pe nimeni pe listă”.

„Cred că ăsta e un început bun. Nici Firea nu va mai fi în Primăria Capitalei. Aşa cum i-a eliminat pe cei care i-au susţinut toate proiectele aberante şi habarnismul ei administativ, aşa cum au dispărut ei, aşa va dispărea şi Firea. Alcătuirea listei este un mister. A tunat şi i-a adunat. Nimeni nu poate înţelege pe ce criteriu au apărut aceste personaje vetuste, aceşti oameni care au nişte traiectorii care mai de care mai ciudate”, a afirmat Orban.

Gabriela Firea a prezentat candidaţii eligibili pentru Consiliul General Bucureşti: „Suntem cu toţii la vedere, noi nu ne ascundem”