Orban, despre discuţia cu Pandele: „Eu când discut cu cineva nu bat toba în târg”

Președintele PNL Ludovic Orban nu a negat discuția telefonică pe care ar fi avut-o, în noaptea alegerilor locale, cu soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele. El a spus, miercuri, că atunci când discută cu cineva „nu bate toba în târg”.

30 sept. 2020, 09:56
Orban, despre discuţia cu Pandele: „Eu când discut cu cineva nu bat toba în târg”

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, dacă este reală discuția pe care a avut-o în noaptea alegerilor, cu soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, care i-ar fi reproșat că demonizat-o pe candidata PSD la Primăria Capitalei. Orban nu a negat, ci a spus că „sunt amănunte de cancan”.

Astea sunt amănunte de cancan. Eu când sun pe cineva – am 500 de telefoane zilnic, răspund la oricine mă sună sau sun înapoi chir dacă sunt telefoane necunoscute – nu pot să mă apuc să povestesc presei toate cele 500 de telefoane. Când discut cu cineva, discut cu cineva, nu bat toba în târg că am vorbit cu cineva”, a spus Orban.

Orban va conduce campania electorală a PNL la parlamentare 

Gabriela Firea a declarat, marți, la Primăria Capitalei, că împotriva sa a fost dusă o campanie murdară, de demonizare și demolare, iar soțul său, primarul de la Voluntari, l-a sunat pe Ludovic Orban în noaptea alegerilor pentru a-l întreba dacă e convins că a făcut bine ceea ce a făcut.

„Când soțul meu l-a sunat pe domnul Orban în noaptea alegerilor și l-a întrebat de ce m-a defăimat, de ce a ales calea urâtă a unei campanii negative, de ce m-a demonizat, de ce m-a demolat, dacă e convins că a făcut bine, dacă e convins că pentru bucureșteni e mai bine să fie domnul Dan, în condițiile în care inclusiv adversarii îmi recunosc capacitatea de muncă și de implicare, domnul Orban a spus ‘Măi, Florine, dar erau declarații politice’. Ok! Dacă în cadrul unor declarații politice poți să demolezi un om și poți să spui numai minciuni, atunci această politică este murdar”, a spus Gabriela Firea.

Ludovic Orban respinge renumărarea voturilor: Gabriela Firea ar trebui să mai citească legea 

Premierul Ludovic Orban respinge solicitarea Gabrielei Firea ca Guvernul să fie de acord cu renumărea voturilor acolo unde sunt suspiciuni de fraudă la alegerile locale. Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului. 

„Nu Guvernul ia aceste decizii. Procesul electoral este un proces care se deruleaza sub autoritatea Birourilor Electorale. Ar trebui sa mai citeasca legea”, a declarat, miercuri, Orban.