Orban va conduce campania electorală a PNL la parlamentare: "Interzicem organizaţiilor PNL alianţa cu PSD"

Publicat: Miercuri, 30 Septembrie 2020 12:18 // Actualizat: Miercuri, 30 Septembrie 2020 21:14 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat că va conduce campania electorală a partidului la alegerile parlamentare.

Ludovic Orban a anunţat că în cadrul sedinţei BPN a PNL s-a stabilit că el va conduce campania electorală a partidului la alegerile parlamentare. Tot în cadrul şedinţei de miercuri s-a stabilit şi calendarul de pregătire a alegerilor. 

"Am stabilit calendarul de pregătire al alegerilor parlamentare. Voi conduce campania electorală, preşedintele PNL trebuie să îşi asume această răspundere. Alegerile care urmează vor fi decisive pentru evoluţia României, iar obiectivul nostru e câştigarea alegerilor la un scor cât mai mare care să permită PNL să îşi pună în aplicare programul de relansare economică", a explicat Orban.

Birorul Politic Naţional al PNL a mai luat decizia să nu existe niciun fel de colaborare a liberalilor cu PSD, doar cu partidele afine precum PMP, USR-PLUS şi punctual în zonele cu populaţie maghiară cu UDMR. De asemenea, şapte liderii de filiale PNL şi-au anunţat demisia de onoare, după ce au obţinut un scor sun 27% la alegerile locale.

Astfel, au demisionat din funcţii Tinel Gheorghe (PNL Ialomiţa), Alexandru Dănăilă (PNL Brăila), Adrian Albu (PNL Satu Mare), Lucian Heiuş (PNL Hunedoara), Ionel Palăr (PNL Bacău), Cristinel Romanescu (PNL Buzău) şi Nicolae Robu (PNL Timişoara).

Citeşte şi Ludovic Orban: "Dacă Parlamentul nu vrea să stabilească data alegerilor parlamentare nu poate fi tras la răspundere"

  • Orban: Interzicem organizaţiilor PNL alianţa cu PSD; înţelegerile doar cu PMP, USR PLUS şi UDMR

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat, miercuri, că filialelor liberale le este interzis să încheie alianţe sau înţelegeri cu PSD, recomandarea fiind ca acestea să colaboreze cu PMP, USR PLUS şi UDMR.

"Am stabilit politica de alianţe foarte clară. Prima decizie este că interzicem tuturor organizaţiilor locale să facă vreo înţelegere sau vreo alianţă cu PSD. Partidele afine cu care suntem în colaborare de patru ani de zile cu care am recomandat filialelor să facă alianţe sunt PMP şi USR PLUS. De asemenea, în judeţele cu populaţie maghiară, acolo unde se pot găsi puncte comune şi programe comune, de asemenea, am permis realizarea de înţelegeri şi alianţe cu reprezentanţii UDMR din administraţia locală", a declarat Orban, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a afirmat că o singură excepţie va fi posibilă şi aceasta vizează o alianţă cu PER în Dolj, însă a subliniat că acest lucru depinde de orientarea acestei filiale.

"Din ceea ce ştiu eu, există o înţelegere la nivel naţional între PSD şi celelalte două PSD-uri mai mici în care ei au zis că se unesc peste tot unde sunt împreună. Singura excepţie care mai este, PER, care a intrat în Dolj, dar depinde de orientarea filialei PER, că, de exemplu, filiala PER din Vâlcea a jucat cu PSD. PSD nu şi-a pus candidat la primărie şi PER nu şi-a pus candidat la preşedinţia Consiliului judeţean şi a sprijinit candidatul PSD. Acolo nici vorbă de vreo înţelegere cu PER în Vâlcea", a spus Orban

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri parlamentare alegeri parlamentare 2020 Ludovic Orban
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H