Orban, despre funcţionarii care nu respectă regulile: Vor fi sancţionaţi şi chiar amendaţi

Premierul Ludovic Orban a declarat în cadrul şedinţei de Guvern faptul că funcţionarii publici ar trebui amendaţi în momentul în care nu respectă regulile impuse de către autorităţi. Anunţul vine în contextul în care doi membrii ai partidului PSD au fost prinşi fără mască în interiorul unei shaormerii din Capitală.  

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 14:34
Orban, despre funcţionarii care nu respectă regulile: Vor fi sancţionaţi şi chiar amendaţi

„Toată lumea care are atribuţii pe teren – raport zilnic privind controalele efectuate, situaţia descoperită în teren, măsurile dispuse pentru remedierea situaţiilor, sancţiunile dictate de organele de control pentru nerespectarea regulilor de protecţie sanitară. Toate instituţiile de control trebuie să asigure controlul respectării legislaţiei şi în acest moment. Prioritate zero este controlul respectării normelor de protecţie sanitară peste tot – în transportul public, în metrou, la locul de muncă” , a declarat Ludovic Orban.

Citeşte şi: Noi amenzi pentru deputaţii PSD Adrian Solomon şi Irinel Stativă. Ce au descoperit poliţiştii după vizionarea imaginilor din shaormerie

„Vreau să începeţi cu instituţiile pe care le conduceţi. Am avut surpriza să constat că sunt funcţionari care nu respectă regulile. Frumuşel, de două-trei ori pe zi, trimiteţi oameni din echipa de control care să verifice respectarea regulilor. Cine nu respectă regulile de protecţie sanitară – sancţiune disciplinară şi chiar amendă” , a continuat premierul României.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situaţia să-i izolăm pe români”

„Trebuie organizate regulile strice de respectare a regulilor de protecţie sanitară. Societăţile comerciale aflate în subordinea Ministerelor, de asemenea, trebuie să impună o disciplină strictă. Toţi actorii instituţionali din zona privată şi din zona publică trebuie aduşi alături de noi în acest efort de stăvilire a râspândirii virusului. Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situaţia să-i izolăm pe români sau Doamne fereşte să fim izolaţi de alte ţări din UE care urmare a creşterii numărului de cazuri” , a declarat Orban.