Orban, despre votul dat în cazul Udrea: Majoritatea parlamentară încearcă să sugrume lupta anticorupţie

Liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a afirmat miercuri că votul dat în cazul Elenei Udrea arată "cu claritate" faptul că majoritatea guvernamentală nu a sprijinit solicitarea Justiției.

28 oct. 2015, 18:29
Orban, despre votul dat în cazul Udrea: Majoritatea parlamentară încearcă să sugrume lupta anticorupţie

Am constatat că, în ciuda declarației președintelui PSD, Liviu Dragnea, și în ciuda declarațiilor repetate ale lui Gabriel Oprea că vor fi sprijinite demersurile Justiției, Dragnea anunțând chiar că le-a cerut deputaților PSD să voteze la vedere, parlamentarii PSD-UNPR au votat în majoritate zdrobitoare fără să se vadă cum. De altfel, rezultatul votului în care a trecut la un vot cererea de reținere și a fost respinsă solicitarea de arestare preventivă arată cu claritate că, de fapt, majoritatea guvernamentală nu a sprijinit solicitarea Justiției„, a susținut Orban.

Potrivit acestuia, s-a arătat „o dată în plus” că în România există acum o majoritate parlamentară „care sprijină Guvernul”, „care obstrucționează Justiția și care, de fapt, încearcă să sugrume lupta anticorupție”.

CITEŞTE ŞI Elena Udrea, PRIMA REACŢIE: Vreau să fiu reţinută şi să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt


DNA a cerut ministrului Justiţiei să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea urmăririi penale, a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Elena Udrea, într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Plenul Camerei Deputaților a admis, în cele din urmă, cererea privind reținerea Elenei Udrea și a respins arestarea preventivă, nefiind întrunite condiţiile de adoptare.

Potrivit rezultatului oficial, pentru reţinerea Elenei Udrea s-au pronunţat 123 de deputaţi, iar contra 119. Cererea de reţinere a fost astfel aprobată.

Cererea de arestare preventivă a primit în schimb 115 voturi „pentru” şi 105 „impotrivă”. Potrivit anunţului oficial, nu a fost intrunit numărul de voturi necesar pentru încuviinţarea arestării preventive a Elenei Udrea. Astfel, Camera Deputatţilor a respins cererea de arestare preventivă.