Orban exclude o alianţă PSD – PNL. „PSD a ţinut România pe loc, fiind un partid al sărăciei”

Ludovic Orban exclude o alianţă PSD - PNL, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Preşedintele PNL a afirmat că social-democraţii ar trebui "să stea departe de putere" timp de 10 ani pe motiv că "PSD a ţinut România pe loc şi a blocat orice fel de reformă, de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei"

26 nov. 2020, 22:52
Orban exclude o alianţă PSD – PNL. „PSD a ţinut România pe loc, fiind un partid al sărăciei”

Întrebat dacă ia în calcul o posibilă alianţă cu PSD după alegerile parlamentare, Ludovic Orban a spus că acest lucru „ar fi împotriva voinţei cetăţenilor”.

„Nu s-ar putea întâmpla o alianţă PSD-PNL pentru guvernare. Ar fi împotriva voinţei cetăţenilor. PSD e într-o izolare politică, nu are cu cine poate face majoritate. Dacă USR face vreo înţelegere, printr-o zonă din România, îşi pierd din votanţi”, a declarat Ludovic Orban, la B1tv.

Citeşte şi: Ludovic Orban în FT: „Ne-am schimbat în totalitate atitudinea faţă de corupţie”

Orban exclude o alianţă PSD – PNL. ” PSD n-a făcut decât să promită marea cu sarea oamenilor”

„PSD trebuie să stea departe de putere mult timp. Poate timp de 10 ani de zile şi mai mult. Ne-au stricat relaţiile, nu au fructificat oportunităţile. PSD a ţinut România pe loc şi a blocat orice fel de reformă, de modernizare, fiind practic un partid al sărăciei. România trebuie să ofere o şansă fiecărui om, proiectul nostru e despre oameni. PSD n-a făcut decât să promită marea cu sarea oamenilor”, a adăugat premierul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Vom câştiga aceste alegeri. Doamne fereşte, de Moş Nicolae să rămânem cu Orban premier”

La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a exclus varianta formării unei alianţe cu liberalii după parlamentare.

„Cu adevărat, nu o să facem o alianţă cu PNL”, a subliniat Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine că PSD este singurul partid fără „penali” pe liste la alegerile parlamentare

Preşedintele PSD a declarat că ar fi ipocrit dacă nu ar recunoaşte greşelile făcute în trecut de social-democraţi, dar susţine că au învăţat din ele şi partidul a trecut printr-o reformă profundă, fiind în acest moment singurul care nu are pe listele pentru alegerile parlamentare nicio persoană condamnată sau urmărită penal.

Citeşte şi: Ludovic Orban, anunţul momentului: Alegerile din 6 decembrie au o miză uriaşă. Sunt convins că vom avea majoritate parlamentară!