Orban: Guvernul Tudose e un Trabant cu dublă comandă. Klaus Iohannis nu va mai nominaliza un premier PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, că actualul Guvern este un Trabant cu dublă comandă, condus nu numai de Tudose, dar şi de Dragnea, afirmând că doar nesiguranţa desemnării unui nou premier PSD de către preşedintele Klaus Iohannis îl împiedică pe L. Dragnea să îl înlăture pe Tudose.

RomaniaTV.net
11 ian. 2018, 15:32
Orban: Guvernul Tudose e un Trabant cu dublă comandă. Klaus Iohannis nu va mai nominaliza un premier PSD

„PNL propune, în cazul în care Tudose nu ştie, sau nu poate sau nu vrea să vină cu un proiect serios de restructurare, un Guvern aşa cum este la nivelul ţărilor normale din Uniunea Europeană, de 14-15 miniştri. Nu văd ce rost au ministere care sunt înfiinţate probabil după chipul şi asemănarea protejaţilor baronilor judeţeni ai PSD şi care au fost înfiinţate numai ca să dea funcţii unor slugi ale baronilor PSD pentru a le da satisfacţii”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Ludovic Orban a afirmat că Ministerul pentru întreprinderi mici şi mijlocii, în condiţiile eşecului lamentabil al programului StartUp, Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Energiei sau al Turismului nu au „niciun sens”.

PNL susţine reducerea numărului de secretari de stat la maxim o treime din cei existenţi şi cu cel puţin 30% a numărului de agenţii, oficii, autorităţi aflate în subordinea Guvernului şi desfiinţarea unor servicii deconcentrate, a spus Orban.

Orban a afirmat că premierul Tudose ar trebui să restructureze nu numai tribul de Teleorman, ci toate triburile „de nepoate, amante, şoferi, beizadele pe care le-au plantat” în funcţii publice fără niciun fel de concurs sau pregătire.

„Eu sper că prin această restructurare Tudose nu vrea să restructureze numai tribul de Teleorman, că tot a vorbit de triburi, ci toate triburile şi din Olt, şi din Constanţa şi din celelalte judeţe – tribul din Giurgiu, care au populat administraţia PSD-istă, consiliile de administraţie ale diferitelor companii de stat. (…) Practic, să elimine toate triburile de nepoate, amante, şoferi, beizadele pe care le-au plantat cu neruşinare şi nesimţire în funcţii publice fără niciun fel de concurs, fără niciun fel de pregătire profesională, numai pe baza carnetului de partid, şi de asemenea, şi pe toţi lipitorii de afişe cu care au parazitat administraţia publică, au adus practic administraţia publică într-o stare absolut deplorabilă, ea nemaiservind cetăţeanul ci având rolul doar de a servi baronii PSD”, a spus liderul PNL.

Preşedintele PSD a afirmat că Mihai Tudose ar fi trebuit să vorbească despre restructurarea Guvernului atunci când a fost numit prim-ministru de PSD.

„De fapt nu conduce el un trabant, sigur că PSD este cel mult un Trabant, numai că nu-l conduce Tudose. La ora actuală, Guvernul este ca un Trabant care este ca o maşină a instructorilor auto, cu dublă comandă, în care la comanda trabantului nu este numai Tudose, ci este şi Dragnea. Unul trage în stânga, altul în dreapta, unul pune frână, altul calcă piciorul pe acceleraţie”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul PNL a afirmat că singurul lucru care îl împiedică pe Liviu Dragnea să demareze procedura de demitere a premierului este nesiguranţa desemnării unui nou prim-ministru PSD.

„Am convingerea că preşedintele Iohannis nu va mai nominaliza un premier de la PSD, ceea ce poate deschide drumul spre anticipate”, a spus Orban.