Orban: „În cariera mea de 30 de ani, niciodată nu am luat niciun leu care nu mi s-a cuvenit”

Premierul Ludovic Orban a declarat că în întreaga sa carieră nu a luat "niciun leu" care nu i s-a cuvenit, făcând referire acuzaţiile la adresa Guvernului privind achiziţiile realizate în timpul stării de urgenţă. Şeful Executivului a transmis PSD să citească mai bine raportul Curţii de Conturi care semnaleză că în timpul guvernării social-democrate nu au fost constituite stocurile strategice de măşti, substanţe şi dezinfectat.

RomaniaTV.net
12 aug. 2020, 12:15
Orban: „În cariera mea de 30 de ani, niciodată nu am luat niciun leu care nu mi s-a cuvenit”

„În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat niciun leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţine funcţii publice de peste 25 de ani. Niciodată nu s-a lipit un leu de mine. Desfid frauda despre care vorbiţi că s-ar fi făcut la Guvern. Ar trebuie să citiţi mai bine raportul Curţii de Conturi să vedeţi exact ce scrie.

De exemplu scrie că încă din 2018, Curtea de Conturi v-a atras atenţia asupra faptului că nu aţi constituit stocurile strategice, deşi aţi avut excedent la buget pentru constituirea bugetului de măşti, echipamente, substanţe, dezinfectant”, a declarat premierul Ludovic Orban, prezent miercuri la şedinţa comună a Parlamentului.

Ludovic Orban, explicaţii despre licitaţia pentru achiziţia de măşti. „Liderii PSD mi-au arătat şi astăzi că nu au înţeles nimic”

„Preţul de achiziţie de 0,64 bani per mască a fost preţul cu care s-a câştigat licitaţia acum 2 luni. Acela era preţul. Între timp a mai scăzut pieţei pentru că pe măsură ce a crescut producţia şi oferta a scăzut, normal că a mai scăzut. Dacă am fi dat unei firme care nu a dat cel mai mic preţ, ni se putea imputa lucrul respectiv.

Dintre cele 14 firme care s-au prezentat la licitaţie, a câştigat firma cu cel mai mic preţ şi cu termenul de livrare de o ăspătmână. O să vedem dacă îl respectă. Să spună dacă am fi dat unei firme care nu a dat cel mai mic preţ, atunci ni se putea imputa”, a menţionat şeful Executivului.

Citeşte şi Victor Ponta: „Măştile vin din China cu 15 bani, iar la Ministerul Sănătăţii ajung cu 65 de bani” DOCUMENT 

Orban, atac la adresa PSD. „Nu mai poţi să faci politică bazată pe minciună”

„Liderii PSD mi-au arătat astăzi că nu au înţeles nimic, că nu mai poţi să faci politică bazat pe minciună, pe manipulare, pe inventarea unor lucruri care nu există, pe repetiţia unor lucruri unor neadevăruri în speranţa că poate omul înghite găluşca şi că va crede minciunile”, a menţionat Orban.

Premierul a explicat că, prin afirmaţiile sale, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a aminitit despre o declaraţie făcută pe pagina de Facebook a PSd în care social-democraţii afirmau că „suntem ciumaţii Europei”.

„Ciumaţii Europei, domnii de la PSD, că i-aţi pus în gură domnului Tătaru. Domnul Tătaru nu a scos de la sine această afirmaţie, ci a citat o afirmaţie făcută de PSD pe pagina oficială de Facebook în data de 11 iulie. S-a referit la ceea ce aţi spus dumnevoastră pe o postare pe Facebook.

Exista riscul ca dacă dumnevoastră rămâneaţi la Guvernare într-adevăr să ajungem ciumaţii Europei după toate aberaţiile pe care le-aţi făcut în perioada ultimilor ani de guvernare. Mai aveam puţin şi eram scoşi din afara Europei din cauza atitudinilor voastre absurde antieuropene, împotriva statului de drept şi împotriva unui sistem independent de justiţie”, a menţionat Orban.