Orban, înaintea consultărilor cu preşedintele Iohannis: Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

Ludovic Orban a anunțat joi că propunerea de premier cu care delegaţia PNL merge la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Cotroceni este el. Liderul liberal a mai spus că obiectivul PNL organizarea alegerilor anticipate. "Decizia noastra este aceea de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern pentru convocarea anticipatelor", a spus Ludovic Orban.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 09:07
Orban, înaintea consultărilor cu preşedintele Iohannis: Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

„Romania este tinuta prizonieră. Parlametnari nascuti din pixul lui Dargnea captiv poporul român. Pentru a asigura buna guvernare nu exista alta solutie decat a da libertatea romanilor de a alege un nou Parlament care sa poate să ofere un guvern hotărât sa modernizeze Romania”, a spus Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă înaintea consultărilor de la Cotroceni.

Citeşte şi: Orban, înaintea consultărilor cu preşedintele Iohannis: Obiectivul PNL este acela de a face posibile alegerile anticipate

„Obiectivul PNL in urmatoarea perioada este acela de a face posibile alegerile anticipate, a de indeplini dizolvarea actualului Parlament si acordarea posibilitatii romanilor de a alege alt Parlament. (…) Am stabili ca delegatia să transmită presedintelui sustinerea pentru convocarea alegerilor anticipate, decizia noastra este aceea de a contribui la respingerea celor doua propuneri de guvern”, a ma i spus premierul PNL demis. 

Orban a mai spus că propunerea PNL de prim-ministru este in persoana preşedintelui liberalilor, „subsemnatul Ludovic Orban”.  

„PSD nu a inteles nimic din votul cetatenilor. Anul trecut PSD a fost redus la jumatate ca număr de voturi fata de alegerile din 2016, au pierdut europarlametnare, au piedut la referendum, au pierdut prezidentialele. Romanii s-au săturat de PSD din pacare singurii care nu înţeleg acest lucru sunt parlamentarii PSD şi conducerea PSD”, a mai spus Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări joi, începând cu ora 12:00, iar joi seara va anunţa probabil deja persoana desemnată să formeze Guvernul.

Consultările vor avea loc după următorul program:
* Ora 12,00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
* Ora 12,45 – Partidul Social Democrat (PSD);
* Ora 13,30 – Uniunea Salvaţi România (USR);
* Ora 14,15 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
* Ora 15,00 – Partidul Mişcarea Populară (PMP);
* Ora 15,45 – Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
* Ora 16,30 – Grupul parlamentar Pro Europa;
* Ora 17,15 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Liberalii au anunţat deja că propunerea lor este tot Ludovic Orban. 

În schimb, PSD va merge la discuţiile cu Klaus Iohannis, propunându-l premier pe Remus Pricopie, care este susţinut şi de Pro România. 

Dacă Guvernul Orban II nu va primi votul de încredere, preşedintele va trebui să nominalizeze un al treilea premier. E nevoie ca acesta să fie respins pentru a se ajunge la dizolvarea Parlamentului şi la declanşarea de alegeri anticipate.