Orban nu crede că PSD a amânat congresul din 29 februarie din cauza coronavirus. „Nu au căzut la pace cu împărţirea funcţiilor”

Liderul liberal Ludovic Orban susţine că PSD a amânat congresul programat iniţial pentru 29 februarie nu din cauza coronavirus, ci pentru că social-democraţii "nu s-au înţeles între ei". Premierul interimar acuză că informaţii legate de virusul COVIS-19 sunt folosite în scop electoral şi că „situaţia ar fi fost mult mai dificilă” dacă Guvernul nu ar fi adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru achiziţionarea de materiale sanitare.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 20:48
Orban nu crede că PSD a amânat congresul din 29 februarie din cauza coronavirus. „Nu au căzut la pace cu împărţirea funcţiilor”

„Au amânat congresul (cei din PSD – nr.) că nu s-au înţeles, probabil că nu au căzut la pace cu împărţirea tuturor funcţiilor de conducere” a afirmat Ludovic Orban duminică seară, într-o emisiune la B1 Tv, conform News.ro.

Ludovic Orban acuză opoziţia politică a PNL că răspândeşte în spaţiul public, legat de coronavirus, „informaţii jenante pentru ei, care îi descalifică”.

„Interesul nostru este să diminuăm la maximum posibilitatea de contaminare a cetăţenilor români cu coronavirus” a spus Orban.

Referitor la achiziţiile publice, Orban s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă Guvernul nu ar fi adoptat o ordonaţă pentru a aloca banii. 

„Trebuie să ştiţi că la rezervele statului şi în toate instituţiile unde ar fi trebuit să existe astfel de stocuri (…) dacă noi nu dădeam ordonanţa eram într-o situaţie mult mai dificilă. Am luat de pe pe piaţă ceea ce se găseşte pe piaţă” a mai spus premierul interimar.

Ludovic Orban, despre măsurile luate de Guvern de prevenire a noului coronavirus

Premierul a precizat că a cerut miniştrilor de la Economie, Externe şi Apărare să găsească furnizori în condiţiile în care „s-a creat o penurie internaţională şi e foarte greu să găseşti stocuri” de dezinfectanţi şi materiale sanitare.

Ludovic Orban mai spune că ia în calcul plafonarea unor preţuri.

„Avem posibilitatea să plafonăm preţul la anumite categorii de produse pentru o perioadă de timp şi analizăm situaţia asta” a mai spus Orban.

Citeşte şi: PSD amână Congresul din cauza CORONAVIRUSULUI

Partidul Social-Democrat a anunţat, joi seară, că se amână Congresul partidului, care ar fi urmat să aibă loc sâmbătă, motivul invocat pentru această amânare fiind confirmarea primului caz de infectare cu COVID-19 în România.