Orban nu vrea amânarea alegerilor. „E vital ca mandatul actualului Parlament să înceteze. Riscă să ducă România spre prăpastie”

Premierul Ludovic Orban nu ia în calcul amânarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, cu toate că medicul Alexandru Rafila a avertizat că România s-ar putea confrunta şi cu 10.000 de noi infecţii de COVID-19 pe zi.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 09:22
Orban nu vrea amânarea alegerilor. „E vital ca mandatul actualului Parlament să înceteze. Riscă să ducă România spre prăpastie”

„În toate ţările s-au organizat alegeri la termen. Avem exemplul SUA, unde se organizează alegeri prezidenţiale. Avem exemplul Franţei, unde sunt alegeri locale. Avem exemplul Republicii Moldova, unde se organizează alegeri prezidenţiale.

Mandatul actualului Parlament expiră în data de 20 decembrie. România are nevoie ca cetăţenii să aleagă un nou Parlament, ca cetăţenii să-şi poată exprima voinţa actuală”, a spus Ludovic Orban.

Preşedintel PNL este de părere că menţinerea în funcţie a actualului Parlament „riscă să ducă România spre prăpastie”.

„Menţinerea actualului Parlament înseamnă că în continuare, în funcţia de Avocat al Poporului va rămâne Renate Weber, în fruntea CCR va rămâne unul ca Dorneanu, în fruntea Consiliului Legislativ va rămâne unul ca Florin Iordache. Asta înseamnă menţionerea actualului Parlament.

Actualul Parlament în fiecare săptămâmă produce noi acte normative care riscă să ducă România spre prăpastie, care să determine un colaps economic al României.

Atâta lipsă de responsabiltiate cum există în majoritatea dominată de PSD în ultimele luni de zile nu a existat niciodată în istoria postdecembristă a România. Este vital ca mandatul actualului Parlament să înceteze la termenul constituţional care este stabilit”, a mai precizat Orban.

Medicul Alexandru Rafila a anunțat, duminică seara, la România TV, că numărul infectărilor va crește la 10.000 de cazuri până la alegerile parlamentare.

Alexandru Rafila a anunţat când va raporta România peste 10.000 de cazuri COVID