Orban: "Prelungirea stării de urgenţă e absolut necesară. Vârful epidemiei va fi între 20 aprilie şi 5 mai"

Publicat: Marţi, 14 Aprilie 2020 21:58 // Actualizat: Marţi, 14 Aprilie 2020 21:58 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, maţi seară, că prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară pentru că România este încă în faza răspândirii virusului în comunitate.

"Suntem încă la faza răspândirii virusului în comunitate, pentru că deşi numărul de îmbolnăviri zilnice este în ultima perioadă la un nivel care în mod clar arată justeţea măsurilor pe care le-am luat, există în continuare riscul de răspândire.

Doar prin intermediul menţinerii stării de urgenţă putem să aplicăm măsurile de reducere a riscului de transmitere a epidemiei, măsurile care ţin de statul acasă, de restrângerea deplasărilor în afara domiciliului, de asemenea, toate celelalte măsuri restrictive care împiedică să se realizeze, practic, aglomerări în care să fie crescut riscul de transmitere.

Citeşte şi: Marcel Vela, anunţ despre sărbătorirea Paştelui în timpul stării de urgenţă: "Vom ajuta Biserica Ortodoxă la împărţirea luminii sfinte"

Prelungirea stării de urgenţă este absolut necesară şi din cauza prognozelor în ceea ce priveşte evoluţia epidemiei, sigur, ele sunt între varianta optimistă şi varianta mai puţin optimistă, că vârful epidemiei va fi între 20 aprilie şi 5 mai.

Ca atare, până nu s-a ajuns la un vârf al epidemiei, la un vârf maxim de îmbolnăviri, este absolut necesară menţinerea acestor măsuri care nu alt scop decât să apere sănătatea cetăţenilor şi să-i ferească de riscul de a se îmbolnăvi", a declarat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgneţă în România cu 30 de zile. "Ne luptăm cu o epidemie extrem de greu de controlat", a declarat Iohannis înainte de a expune noile restricţii impuse de actul normativ care va trebui adoptat şi de Parlament.

Citeşte şi: STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: "Am emis decretul". Care sunt noile restricţii

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus epidemie Klaus Iohannis Leonard Orban starea de urgenţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H