Orban răspunde USR-PLUS, după propunerea lui Cioloş ca prim-ministru: „Premierul e desemnat de partidul care câştigă alegerile”

"Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile. Obiectivul PNL este de a câștiga alegerile", le-a răspuns, sâmbătă, premierul României, Ludovic Orban, celor din USR-PLUS, care au spus că nu vor participa la guvernare alături de PNL, decât dacă preşedintele va propune un alt premier şi l-au propus pe Dacian Cioloş.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 09:47
Orban răspunde USR-PLUS, după propunerea lui Cioloş ca prim-ministru: „Premierul e desemnat de partidul care câştigă alegerile”

„Am câștigat pentru Parlamentul European, prezidențiale și locale. Chiar dacă guvernăm în cea mai dificilă perioada din ultimii 30 de ani, poate chiar și mai mult, am arătat că suntem serioși, responsabili și căutăm cele mai bune soluții. Strategia politică a PNL la această campanie e aceeași care a fost și în campania electorală. Adversarul nostru e PSD, care continuă să reprezinte un pericol grav pentru România”, a declarat premierul României, la Timișoara.

Vineri, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, a declarat la Digi24 că alianța din care face parte îl propune pe Dacian Cioloș premier după alegeri.

„Dacian Cioloș este, prin protocolul nostru vechi de alianță USR-PLUS, persoana desemnată pentru a prelua acest portfoliu”, a afirmat deputatul USR.

Întrebat dacă Dacian Cioloș este mai potrivit decât Ludovic Orban pentru un viitor guvern, Moșteanu a răspuns: „Bineînțeles”.

Citeşte şi: Orban neagă faptul că negocierile dintre PNL şi USR-PLUS ar fi blocate: „Decizia e clară, PNL va forma majorităţile cu USR-PLUS”