Orban neagă faptul că negocierile dintre PNL şi USR-PLUS ar fi blocate: „Decizia e clară, PNL va forma majorităţile cu USR-PLUS”

Prezent la Timişoara pentru ceremonia de învestir a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, premierul Orban a negat faptul că negocierile dintre PNL şi USR-PLUS ar fi într-un blocaj, deşi discuţiile dintre cele două partide s-au oprit când liberalii au încercat să acapareze ambele poziţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

RomaniaTV.net
24 oct. 2020, 08:04
Orban neagă faptul că negocierile dintre PNL şi USR-PLUS ar fi blocate: „Decizia e clară, PNL va forma majorităţile cu USR-PLUS”

„Ca premier al României garantez prin activittatea mea de acum susţinerea din partea Guvernului pentru totate proiectele importante pentru judeţul Timiş şi Timişoara. Atât la nivelul judeţului Timiş, cât şi la nivelul oraşului Timişoara, PNL va forma majorităţile de guvernare locală cu USR-PLUS. Să fim clari, limpezi. Sigur că la baza acestei colaborări trebuie să stea argumente solide, non agresiune între cele două părţi şi să stea la bază obiectivele comune privind guvernarea locală”, a afirmat Ludovic Orban.

„Nu știu dacă au fost blocate. Aici decizia noastră este clară. PNL va forma majoritățile cu USR – PLUS”, a spus Orban despre negocieri.

Premierul s-a referit şi la prezenţa pe listele pentru alegerile parlamentare a lui Călin Roman, un liberal condamnat.

„Noi am trecut printr-un proces de transformare. Conducerea a fost învestită de curând, se va face analiza și cred că se va lua decizia corectă. Eu am luat decizia să nu accept pe lista de candidați un candidat pentru care există o decizie de incomptabilitate”,a spus Orban.

El a adăugat că autorităţile locale nou alese se vor confrunta cu necesitatea de a pune în practică planuri de dezvoltare „fără precedent”.

„Guvernul pe care îl conduc respectă autorităţile locale alese care cunosc cel mai bine nevoile concrete ale comunităţilor locale, care sunt cel mai aproape de cetăţean. Pentru noi, subsidiaritatea, autonomia locală, descentralizarea nu sunt vorbe în vânt, ci reguli după care încercăm să funcţionăm. Autorităţile locale nou alese, ca şi Guvernul care va urma după alegeri, vor fi confruntate în perioada care va urma, pe lângă imperativul major de a lupta cu succes împotriva pandemiei de coronavirus, cu necesitatea de punere în practică a unor planuri de dezvoltare fără precedent. România va beneficia în următoarea perioadă de fonduri extrem de importante care pot fi folosite pentru dezvoltarea comunităţilor locale, pentru dezvoltarea judeţelor, pentru dezvoltarea României în ansamblul său”, a spus Orban.

Citeşte şi: Ludovic Orban a făcut noi schimbări în echipa guvernamentală. Pe cine a demis