Orban, replică pentru Avocatul Poporului: „Face gargară propagandistică”

După ce Avocatul Poporului a anunţat că adoptarea a 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură zi reprezintă o "gravă abatere", Ludovic Orban a acuzat-o pe Renate Weber că "face gargară propagandistică fără să cunoască conţinutul actelor normative". 

RomaniaTV.net
05 feb. 2020, 10:22
Orban, replică pentru Avocatul Poporului: „Face gargară propagandistică”

„Avocatul Poporului poate să spună ce dorește. Noi ne-am considerat obligați să adoptăm aceste acte normative, pentru că misiunea Guvernului este să rezolve problemele românilor, nu să facă filosofie despre constituționalitate. Toate ordonanțele de urgență adoptate sunt fundamentale, indispensabile”, a afirmat Ludovic Orban, susținând că aceste ordonanțe au fost emise „în deplină transparenţă”.

El a acuzat că Avocatul Poporului, Renate Weber, „face gargară propagandistică fără să cunoască conținutul actelor normative”.

Avocatul Poporului consideră că adoptarea a 25 de ordonanţe de urgenţă într-o singură zi reprezintă o „gravă abatere” de la normele Constituţiei pe motiv că Guvernul s-a substituit Parlamentului. Renate Weber a anunţat că îşi rezervă dreptul de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele adoptate de Executiv în şedinţa de marţi.

Citeşte şi Avocatul Poporului ar putea ataca la CCR o parte dintre cele 25 de ordonanţe adoptate de Guvern: „Este o abatere gravă”