Orban, schimb de replici cu Vela pe tema clanurilor: „Fiţi cu ochii pe ei şi nu numai cu ochii”

Premierul Ludovic Orban a avut un schimb de replici cu ministrul de Interne Marcel Vela, în timpul şedinţei de guvern, pe tema clanurilor luptei împotriva clanurilor interlope. 

RomaniaTV.net
14 aug. 2020, 16:37
Orban, schimb de replici cu Vela pe tema clanurilor: „Fiţi cu ochii pe ei şi nu numai cu ochii”

„Vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a spus Orban.

La răspunsul „Am înţeles domnule prim-ministru. Suntem cu ochii pe ei” al lui Vela, Orban a replicat „Fiţi cu ochii pe ei. Dacă nu mai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că… Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”.

Ministrul de Interne a adăugat că şi cu legea şi a completat spunând că a dispus mai multe controale.

„Am demarat mai multe controale şi chiar la nivelul municipiului Bucureşti este trimis Corpul de Control al ministrului pentru a clarifica unele aspecte care au fost scoase în evidenţă în ultima perioadă”, a mai spus ministrul de Interne.

Orban a mai cerut să se facă o evaluarea la nivelul secţiilor de poliţie.

„Adică la nivelul secţiilor de poliţie se face legătura directă trebuie făcută o evaluare foarte serioasă. Aveţi structuri care au capacitatea de a face aceste evaluări şi de a stabili foarte clar unde sunt necesare schimbări”, a mai afirmat Orban.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Corpului de Control să facă un control de îndată la Poliţia Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate de şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente şi pentru a dispune măsurile legale care se impun. Şeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, a afirmat că ofiţerii ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală au oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

Citeşte şi: Guvernul adoptă azi rectificarea bugetară şi prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Priorităţile de pe ordinea de zi