Orban, după întâlnirea cu ministrul Transporturilor şi Nicuşor Dan: Lucrările pe Centura Capitalei între A1 şi A2 trebuie finalizate

Premierul Ludovic Orban a discutat, vineri, cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi cu primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan despre proiectele de infrastructură şi transport aferente Capitalei şi zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov.

RomaniaTV.net
02 oct. 2020, 05:17
Orban, după întâlnirea cu ministrul Transporturilor şi Nicuşor Dan: Lucrările pe Centura Capitalei între A1 şi A2 trebuie finalizate

Odata cu votul cetatenilor, lucrurile s-au schimbat radical in bine. Avem un primar serios, care cunoaste problemele si are solutii clare, care trebuie puse in practica. Exista un dialog si o analiza continua a proiectelor in care e necesara colaborarea intre primarie si guvern. Reafirm angajamentul de a sprijini toate proiectelor primariei. Toate proiectele vor fi derulate cu profesionalism si maxima viteza. Reafirm angajamentul de a obtine finantare pentru aceste proiecte, care trebuiau facute de 10-15 ani, dar nu au fost facute. 

Proiecte importante, ca autostrada de centura, prind viata. Ne-am propus sa incheiem contractele de proiectare si executie pentru toate tronsoanele din zona de nord. Dorim largirea la 4 benzi si in zona de sud.

De asemenea, in domeniul feroviar urmeaza sa facem studiu de fezabilitate extrem de important care vizeaza dezvoltarea tuturor tronsonelor de transport feroviar din bucuresti, corelate si cu metroul. Si in privinta metroului avem proiecte pe care le discutam in continuare. Guvernul este un partener loial al primariei.„, a anunţat premierul Ludovic Orban după întâlnirea cu primarul ales al Capitalei Nicuşor Dan şi ministrul Tranposturilor.

La rândul său, Nicuşor Dan a precizat că „am trait intr-o necolaborare între primarie şi Ministerul Transporturilor, fiecare cu studii proprii, fara să le conecteze”. „Studiile de fezabilitate trebuie conectate”, a completat primarul ales al Capitalei.

Nicuşor Dan a anunţat că intenţionează să acceseze fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, pentru realizarea unor mai proiecte de care Bucureştiul are nevoie cum ar fi metroul de suprafaţă, sau reabilitarea şinelor de tramvai.

Nicuşor Dan a avut marţi o întâlnire cu administratorul special al ELCEN, Claudiu Creţu pentru că a dorit să vadă concret „cum s-a lucrat în ultimii ani de zile în domeniul termoficării”, informează News.ro.

Dan a adăugat că s-a convins din nou că sistemul de termoficare din Bucureşti este într-o situaţie dificilă şi este important să existe soluţii pentru a rezolva problemele de sistem.

Citeşte şi: Gabriela Firea, declaraţii de ultimă oră în scandalul momentului: „S-a furat masiv în Bucureşti. Mergem în justiţie”