Orban şi Ciucă, poză cu drona care va fi produsă în România. Oficialii români, discuţii cu companii israeliene din industria apărării

Prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Apărării Nicolae Ciucă şi ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu au întreprins o vizită oficială în Israel, unde au participat la o expoziție organizată de companii israeliene din industria de apărare. Printre produsele militare expuse s-a aflat și drona Hermes 450, pe care Elbit intenţionează să o producă în România dacă Armata ar decide să o achiziționeze.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 18:19
Orban şi Ciucă, poză cu drona care va fi produsă în România. Oficialii români, discuţii cu companii israeliene din industria apărării

Cei trei oficiali români efectuează marți și miercuri o vizită oficială în Israel și Palestina. În prima zi a vizitei oficiale, şeful Exectivului român s-a întâlnit cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu și au semnat Protocolul de modificare a Convenției dintre cele două guverne pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Ierusalim, la 15 iunie 1997, anunță Executivul într-un comunicat de presă.

Ludovic Orban a declarat că interesul reciproc al României şi Israelului este să extindă şi să aprofundeze dialogul comun în diferite domenii de interes. Premierul român a adăugat că vor fi identificate modalităţi de consolidare a dialogului politic din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi de a întări cooperarea în domeniul apărării şi al securităţii.

Citeste si ALEGERI SUA 2020. Cum îşi desemnează americanii preşedintele. Scenariile lui Donald Trump şi Joe Biden de a ajunge la Casa Albă

De asemenea, premierul şi-a exprimat recunoştinţa pentru cooperarea excelentă pe care a avut-o cu autorităţile israeliene în privinţa modului de gestionare a pandemiei de coronavirus.

Îmi amintesc videoconferinţa noastră, a fost foarte folositor şi foarte interesant să împărtăşim experienţa în legătură cu lupta împotriva COVID-19. Astăzi, vom explora modalităţi de consolidare a dialogului politic deja consistent şi extins, pe lângă sectorul sănătăţii, din dorinţa de a dezvolta relaţiile economice şi să întărim cooperarea noastră în domeniul apărării şi al securităţii”, a spus Orban.