Orban: „Solicitarea de demitere a ministrului Anisie cu o zi înainte de începerea şcolii, o politizare dramatică a subiectului”

Premierul Ludovic Orban este de părere că solicitarea europarlamentarului Dacian Cioloş, de demitere a ministrului Educaţiei, este un gest politicianist, care nu-şi găseşte justificarea cu o zi înainte de începerea şcolii.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 10:48
Orban: „Solicitarea de demitere a ministrului Anisie cu o zi înainte de începerea şcolii, o politizare dramatică a subiectului”

Orban a făcut, de asemenea, referire şi la perioada în care Dacian Cioloş era premierul României, iar Monica Anisie era secretar de stat în acel guvern.

„Să ceri demisia ministrului Educației cu o zi înainte de începerea școlii mi se pare o politizare dramatică a subiectului, cu atât mai mult cu cât doamna Anisie a fost secretar de stat în mandatul său. Să înțeleg că atunci era bună, acum, când nu mai este în partidul său, nu mai este?!„, se întreabă premierul.

Citeste si Orban, despre începerea anului şcolar: Am încredere în dascălii din România. Sunt aspecte care nu sunt perfecte, dar pot fi remediate

Totodată, şeful Guvernului a făcut apel la părinţi să aibă încredere că lucrurile sunt sub control şi orice situaţie ar apărea poate fi remediată.

Decizia de a începe anul școlar este o decizie care era clară din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, sigur că sunt diferite aspecte care n-au fost puse la punct în detaliu. Orice fel de aspect poate fi remediat. (…) Eu îi rog pe părinți să aibă încredere, să le spună copiilor să respecte regulile”, a spus Orban.

Nu trebuie să intrăm în panică, noi vom urmări prin direcțiile de sănătate publică și inspectoratele școlare județene modul în care sunt implementate măsurile decise. (…) Copiii au nevoie de școală, trebuie să reia procesul de învățare„, a adăugat premierul.