Orban, despre începerea anului şcolar: Am încredere în dascălii din România. Sunt aspecte care nu sunt perfecte, dar pot fi remediate

Ludovic Orban susține că începerea anului școlar este necesară, iar autoritățile din România vor urmări orice disfuncționalitate care va apărea. De asemenea, premierul a declarat că decizia de a începe anul școlar era clară.

RomaniaTV.net
13 sept. 2020, 09:49
Orban, despre începerea anului şcolar: Am încredere în dascălii din România. Sunt aspecte care nu sunt perfecte, dar pot fi remediate

”Am încredere în dascălii din România, în sistemul de educație. Sunt convins că la școală copii vor fi mai feriți, noi vom urmări orice disfuncționalitate care va apărea. Sigur că și părinții trebuie să aibă încredere. Începerea anului școlar este o necesitate, patru luni de zile cursurile au fost online, într-o adaptare care a necesitat începerea școlii. Fiecare copil, elev are nevoie de procesul educațional, acesta este fundamental. Decizia de a începe anul școlar era clară, sigur că există temeri. Sunt aspecte care nu sunt perfecte, dar orice aspect poate fi remediat” ,  a declarat Orban.

Citește și: 

”Îi rog pe părinți să aibă încredere. Au fost copii care s-au îmbolnăvit fără să vină la școală. Dacă vor apărea cazuri vom lua toate măsurile. Părinții pot să ia decizia ca copilul să nu se ducă la școală dacă au simptome care pot duce la suspiciunea că sunt infectați copii. Nu trebuie să privim cu neîncredere acest proces, vom urmări modul în care sunt implementate măsurile. Vom încerca să corectăm orice situația care apare” , susține premierul.