Orban: „Vom relua demersul de revocare a Avocatului Poporului în cel mai scurt timp posibil”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că demersul de revocare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului va fi reluat în cel mai scurt timp posibil.

08 feb. 2021, 16:57
Orban: „Vom relua demersul de revocare a Avocatului Poporului în cel mai scurt timp posibil”

Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, a fost întrebat şi dacă un astfel de demers îl vizează şi pe Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ.

„Da. În cel mai scurt timp posibil. Depinde şi de partenerii noştri”, a răspuns Orban, la Parlament, întrebat dacă va fi reluat demersul de revocare a Avocatului Poporului.

El a fost întrebat şi dacă un astfel de demers îl vizează şi pe Florin Iordache, preşedintele Consiliului Legislativ.

„Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară am format nişte grupe de lucru care trebuie să ne prezinte în termen de două săptămâni un plan de acţiune pe fiecare (instituţie – n.r.). În unele cazuri este nevoie de modificare legislativă, în unele cazuri, cum este cazul TVR, Radio este suficientă respingerea raportului, dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune”, a explicat preşedintele PNL, după şedinţa coaliţiei guvernamentale.

Orban anunţă limitarea călătoriilor decontate pentru studenţi

Ludovic Orban a declarat la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare că există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem de decontare a unui anumit număr de călătorii pentru studenţi.

„Există o propunere prin care să se revină la vechiul sistem în care să se deconteze un anumit număr de călătorii care sunt efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care îşi efectuează studiile studenţii şi nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD. Există o astfel de discuţie, care din punctul meu de vedere mi se pare corectă”, a spus Orban, la Parlament, după şedinţa coaliţiei de guvernare.

Fostul premier a precizat că Guvernul urmează să ia o decizie.  Orban a mai arătat că s-a stabilit să existe un cuantum minim de 100 de lei al burselor pentru elevi acordate de consiliile locale.

Citeşte şi: Reacţia lui Clotilde Armand, după ce Gabriela Firea i-a cerut explicaţii pentru tăierea finanţării în cazul a patru spitale. „Le-am dat voie acestor manipulatori PSD în Sala de Consiliu și i-am lăsat să vorbească singuri”


loading...