Ludovic Orban: Valeriu Zgonea nu este etern în fruntea Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban a declarat vineri că "Valeriu Zgonea nu este etern în fruntea Camerei". Prin aceasta liderul PNL a încercat să arate că PNL nu este de acord cu modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor astfel încât preşedintele forului să poată fi revocat doar cu acordul grupului care l-a propus, arătând că liberalii susţin actualele prevederi.

20 mart. 2015, 13:25

Liderul grupului deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a spus că liberalii nu sunt de acord cu modificările la Regulamentul Camerei Deputaţilor în privinţa schimbării preşedintelui Camerei, ci susţin actualele prevederi.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea se retrage de la şefia Comisiei de cod electoral

„Vă mărturisesc că am rămas surprins de informaţiile care au fost prezentate public cum că parlamentarii PNL ar fi fost de acord cu modificarea Regulamentului referitor la schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Nu am fost de acord, noi susţinem menţinerea reglementărilor care există în materie de schimbarea preşedintelui. Nu cred că preşedintele trebuie schimbat numai cu acordul grupului parlamentar care l-a propus.

Există o hotărâre a Curţii Constituţionale pe speţa schimbării preşedinţilor celor două Camere, şi mă refer la Roberta Anastase şi Vasile Blaga, în care Curtea Constituţională deja s-a pronunţat. Regulamentul nu poate să cuprindă altceva”, a declarat Ludovic Orban.

„Ca atare, Zgonea nu este etern în fruntea Camerei Deputaţilor”, a adăugat liderul PNL.

Citeşte şi: Valeriu Zgonea, premiat cu distincţia „European Understanding” la Londra

Proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor prevede că preşedintele Camerei va putea fi revocat înainte de expirarea mandatului, numai la propunerea liderului grupului parlamentar din care face parte, eliminându-se posibilitatea revocării acestuia la schimbarea majorităţii.