Numeroşi români din Spania vor să revină în ţară. Ministrul de Interne, îngrijorat de „gradul de infracționalitate”

Premierul Ludovic Orban a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 18:04
Numeroşi români din Spania vor să revină în ţară. Ministrul de Interne, îngrijorat de „gradul de infracționalitate”

Premierul i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare, însă în baza unei „selecţii riguroase”, potrivit Hotnews.ro. 

„Am primit mai multe solicitări din Spania, din partea mai multor cetăţeni români, cetăţeni care au avut contracte de muncă, sezoniere, unele întrerupte la termen, altele întrerupte înainte de termen din cauza răspândirii epidemiei, care solicită să îi susţinem în revenirea în ţară.

Citeşte şi: Klaus Iohannis cere Guvernului bonusuri pentru medicii implicaţi în lupta împotriva coronavirus. „500 de euro ar fi un bonus onorabil”

Cum am procedat şi în Italia, cu o verificare foarte serioasă din partea Ambasadei, a consulilor noştri, trebuie făcute liste cu astfel de cetăţeni care chiar au nevoie şi pot să respecte condiţiile de revenire în ţară şi, la fel, cum am procedat anterior, cu sprijinul Ministerului Transporturilor, al companiei TAROM, să reuşim să îi readucem, în ţară”, a spus Ludovic Orban.

Citeşte şi: Victor Ponta: „Klaus Iohannis să îl ia pe domnul Orban şi pe toţi ceilalţi şmecheri din Guvern şi să îi dea cu capul de pereţi”

Acesta a precizat că „aici e vorba de o selecţie riguroasă, e vorba de cetăţeni români care într-adevăr au contracte, care sunt serioşi şi care, într-adevăr, merită întreaga noastră susţinere în vederea revenirii în ţară” și că este important să fie verificat și „gradul de infracţionalitate”.

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, i-a răspuns lui Orban că poate să verifice „tot ceea ce intră în România”.