Ordinul care schimbă protocolul de înmormântare a morţilor cu COVID: Vor putea fi îmbrăcaţi şi vor beneficia de slujba religioasă conform canoanelor fiecărui cult

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a semnat vineri ordinul care modifică protocolul de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. Persoanele cu COVID decedate vor putea fi înmormântate după canoanele fiecărui cult, vor putea fi îmbrăcaţi cu hainele aduse de familie, iar bolnavii vor putea chema preotul la spital, pentru rugăciune.

09 apr. 2021, 15:55
Ordinul care schimbă protocolul de înmormântare a morţilor cu COVID: Vor putea fi îmbrăcaţi şi vor beneficia de slujba religioasă conform canoanelor fiecărui cult

Se schimbă modul de înmormântare a morţilor cu COVID. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a semnat ordinul prin care se modifică protocolul de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2.

Cum vor fi împărtăşiţi pacienţii de Covid în stare gravă. Rudele vor avea voie să facă fotografii cu decedatul
Ordinul MS prevede ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 să poată beneficia, la cerere, de asistență religioasă potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către personalul de cult a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

Vor putea fi permise obiectele de cult, iar acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu dă explicaţii după gafa despre înmormântarea morţilor de COVID. „Am preluat o informație greșită şi am insistat asupra ei. Îmi cer scuze”

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de slujba religioasă în conformitate cu voința familiei și practicile și ritualul cultului de care aparține.

Înhumarea/incinerarea se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea tuturor normelor prevăzute de lege.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima reacţie după gafa lui Vlad Voiculescu despre înmormântarea morţilor de COVID. „Şi-a cerut scuze. Am discutat cu el”