Ordonanţă militară pentru medicii demisionari. Se ia în calcul interzicerea dreptului de a mai practica medicina

Statul pregăteşte o ordonanţă militară pentru medicii care îşi dau demisia în plină criză sanitară. În acest moment sunt două variante luate în calcul: interzicerea dreptului de a mai practica medicina sau prelungirea perioadei de preaviz până la 90 de zile.

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 11:23
Ordonanţă militară pentru medicii demisionari. Se ia în calcul interzicerea dreptului de a mai practica medicina

Încep să se ia în calcul primele măsuri în cazul medicilor care îşi dau demisiile în plină pandemie de coronavirus.

„Personal, nu aș opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Eu le-aș da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgență, prin derogare de la Codul Muncii”, a spus Ludovic Orban la Europa FM.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, prima decizie e acea de a prelungi perioada de preaviz de la 21 de zile lucrătoare la 90. O măsură mai drastică ar putea fi ca cei care demisionează să nu mai poată practica medicina pe teritoriul Român.

„Este ușor să spui să nu mai practice medicina, dar România și așa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experiență, in aceasta situatie de epidemie”, a mai prcizat Ludovic Orban la Europa Fm.

Se pregăteşte o ordonanţă militară în acest sens, se fac analize în cadrul Guvernului pentru a vedea concret care vor fi măsurile care vor fi trecute în această ordonanţă.

Citeşte şi Cinci cadre medicale de la spitalul Matei Balş, infectate cu COVID-19