Ore cruciale pentru Elena Udrea în Bulgaria. Anunţul făcut de avocatul fostului minsitru

Noul termen stabilit de judecători este miercuri, 8 iunie 2022. Tribunalul din Blagoevgrad a decis pe 20 aprilie că fostul ministru va fi extrădat în România, însă decizia nu a fost definitivă și a fost atacată de către Elena Udrea la Curtea de Apel de la Sofia. Instanța a amânat de mai multe ori pronunțarea sentinței.

07 iun. 2022, 11:52
Ore cruciale pentru Elena Udrea în Bulgaria. Anunţul făcut de avocatul fostului minsitru
Elena Udrea i-a convins pe judecătorii bulgari să amâne procesul extrădării

Sunt două luni de când Elena Udrea a fugit din țară în Bulgaria, pentru a scăpa de pedeapsa cu închisoarea în dosarul Gala Bute. Aceasta a fost prinsă în apropiere de granița cu Grecia și de atunci se află încarcerată în țara de la sud de Dunăre. Recent, au ieșit la iveală noi detalii din trecutul Elenei Udrea, din vremea în care era la putere. Astfel, fostul premier Victor Ponta a dezvăluit un lucru mai puțin știut despre blonda de la Cotroceni, și anume faptul că fostul ministru a fost unul dintre susținătorii Laurei Codruța Kovesi.

Pronunțarea privind solicitarea Elenei Udrea de încetare a procesului penal în dosarul Hidroelectrica a fost amânată. Apărarea invocase decizia CCR privind prescripția

Așadar, avocatul Veronel Rădulescu a declarat la România TV că este posibil ca Bulgaria să respingă solicitarea de predare a fostului ministru către autoritățile din România, lucru care ar reprezenta „o palmă” pentru justiția din țara noastră.

„Din păcate, Justiția nu se face numai în funcție de lege și de faptele din dosar, ci și de nume, iar în cazul Elenei Udrea este evident că a fost o justiție în funcție de nume. De regulă, amânările de pronunțare se fac într-un termen de 2 săptămâni, instanța se poate pronunța după acest termen, dar ar putea să mai amâne încă o dată pronunțarea.

Am convingerea mea că instanța convingerea că instanța așteaptă să vadă ce ar mai putea să apară, (…) pentru că este fără logică ordonanța dată de guvern, la propunerea ministrului Justiției, care într-adevăr pune în acord cu decizia Curții Constituționale, dar este tardivă, se aplică numai pentru viitor și, nu în ultimul rând, este neconstituțională și această OUG, pentru că nu poți să ignori voința a milioane de români care au votat într-un anume fel, chiar la propunerea președintelui țării, ca să nu se mai modifice prin ordonanțe legi ale Justiției”, a declarat avocatul.

Gest uluitor făcut de Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea, în timp ce ea e în arest în Bulgaria. Cum l-a îmbogăţit pe Elon Musk
De asemenea, acesta a menționat că Elena Udrea a fost condamnată de către „un complet nespecializat”, din care a făcut parte Florentina Dragomir, care n-a depus jurământ ca judecător.

„În dosarul gala Bute, ea a fost condamnată de un complet nespecializat, din care a făcut parte doamna Florentina Dragomir, care n-a depus jurământ ca judecător. Pornind de la acest fapt, instanțe din alte state, cum ar fi Grecia, au respins cererile formulate de statul român pe motiv că judecătorul care a dispus în dosarul respectiv nu avea jurământul, este exact aceeași situație și în dosarul Elenei Udrea. (…) De la acea decizie dată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, care printre rânduri spune că judecătorii români pot să mai încalce, când vor ei, deciziile CCR, s-a creat un haos și Justiția română a devenit absolut imprevizibilă, nu mai știi cum se aplică legea, respectând deciziile Curți, nerespectându-le, și asta face posibilă această justiției „după nume” .

Udrea merge la o toaletă comună în închisoare, este singura femeie în arestul din Blagoevgrad

Să știți că este posibil ca instanța din Bulgaria să respingă cererea statului român de extrădare a Elenei Udrea, din toate motivele pe care le-am invocat. Ar fi rușinea lumii! După ce Grecia, Italia, Germania, Marea Britanie au luat decizii similare, dacă și Bulgaria face asta, chiar mi-ar fi rușine să se întâmple lucrul acesta”, a completat avocatul.