Orele la care pensionarii pot ieşi din casă ar putea fi modificate. Orban: "Analizăm posibilitatea de schimbare"

Publicat: Vineri, 24 Aprilie 2020 12:44 // Actualizat: Vineri, 24 Aprilie 2020 12:44 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri că autorităţile iau în calcul o relaxare a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, chiar înainte de data de 15 ani. Astfel, ar putea exista două intervale orare de deplasare.

Şeful Executivului a făcut aceste precizări după ce a participat la şedinţa Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României.

"S-a discutat de posibilitatea de schimbare, chiar şi până la data de 15 mai, pentru persoanele în vârstă, de peste 65 de ani, că, odată cu încălzirea vremii, ar trebui poate un interval dimineaţă sau un interval seara care să permită părinţilor şi bunicilor noştri să facă mişcare, să iasă din domiciliu. S-au discutat o serie de alte lucruri, posibilitatea de a se permite pescuitul sportiv, sigur, individual, în anumite condiţii, dar, repet, nu au fost decizii. Practic, se va face în jurul fiecărei măsuri o analiză foarte serioasă şi, în momentul în care vom avea garanţia că putem să eliminăm o restricţie, o vom anunţa public şi cu un anumit interval înainte, astfel încât să existe o pregătire a cetăţenilor sau a diferitelor categorii de cetăţeni pentru ridicarea restricţiei respective", a afirmat Ludovic Orban.

În baza restricţiilor prevăzute de ordonanţele militare, pensionarii pot ieşi din case în intervalul orar 11-13.

Ludovic Orban vrea ca românii să fie testaţi cu TERMOSCANERE la locul de muncă şi la şcoală

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Ludovic Orban ordonanta militara pensionari restricţii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
22 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H