Organe prelevate de o echipă a SJU Mureş, coordonată de dr. Radu Zamfir

O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Radu Zamfir, a prelevat, miercuri seara, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la Târgu Mureş.

12 iun. 2014, 06:16
Organe prelevate de o echipă a SJU Mureş, coordonată de dr. Radu Zamfir

Potrivit unui comunicat de presă al SCJU Târgu Mureş, rinichii au fost duşi la Cluj, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal, unde au fost transplantaţi la două persoane, iar ficatul a fost trimis la Institutul Clinic Fundeni.

Prelevarea s-a făcut de la o femeie de 47 de ani, care a fost internată în spital în 27 mai, cu diagnosticul anevrism rupt şi hemoragie cerebrală, a fost operată, dar în data de 10 mai s-a instalat moartea cerebrală.

„În urma discuţiei cu aparţinătorii, aceştia şi-au dat acordul pentru prelevarea de organe„, precizează documentul.

Dr. Radu Zamfir a coordonat echipa de medici care a prelevat organele. Radu Zamfir este unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, în care şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi medicul rezident Aurelia Ion.

Citeşte şi Situaţie fără precedent în sistemul sanitar românesc. Transportul ORGANELOR, făcut cu avioane de linie VIDEO