Organizarea alegerilor pe 27 septembrie e strâns legată de deschiderea şcolilor pe 15 septembrie. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a vorbit luni seara despre posibilitatea reînceperii şcolilor la 15 septembrie, în contextul numărului mare de infecţii cu coronavirus raportat zilnic, dar a vorbit şi despre alegerile locale programate 12 zile mai târziu, pe 27 septembrie.

03 aug. 2020, 18:58
Organizarea alegerilor pe 27 septembrie e strâns legată de deschiderea şcolilor pe 15 septembrie. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

Toată lumea discută acum despre alegerile locale și redeschiderea școlilor, două lucruri care mie mi se par foarte corelate. La alegerile locale cei care urmează să fie desemnați ca cei mai buni gospodari din localitățile din România n-ar trebui acum să dea dovada spiritului gospodăresc în această perioadă și să facă funcționale școlile?„, a spus Alexandru Rafila, la Digi 24.

„Adică mie mi se pare că dacă în această perioadă primarii nu reușesc să facă şcolile funcţionale, discuția despre participarea lor la procesul electoral eu aș pune-o foarte serios sub semnul întrebării. Răspunsul pentru alegeri ar putea și el să se lege de un astfel de obiectiv„, a mai spus Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „5% dintre persoanele care se infectează cu coronavirus fac forme grave, care ajung la terapie intensivă”

„Ce discutăm pentru școli trebuie să se regăsească și în zona procesului electoral: apă, dezinfectant, protecție pentru persoanele care sunt implicate. Peste 200.000 de persoane sunt implicate în procesul de organizare a alegerilor și ei sunt la risc mai mare, mai puțin alegătorii care vin, votează și pleacă. Nu trebuie să ajungem nici să dezinfectăm fiecare ștampilă la 5 minute, dar dacă lumea se dezinfectează la intrarea în sală și face același lucru când părăsește sala, se reduce riscul de îmbolnavire”, a mai declarat Rafila.

Întrebat dacă ar recomanda deschiderea cursurilor într-o școală în care nu există apă curentă, acesta a răspuns: „Se pot găsi soluții astfel încât să existe apă, care chiar dacă nu este curentă, poate fi utilizată pentru spălatul pe mâini. Eu nu aș recomanda niciodată deschiderea cursurilor într-o școală în care nu există o astfel de soluție . Aia nu e școală! Ce învață copilul la școală? Unul dintre lucrurile pe care le învață copiii la școală este igiena, ori dacă primul lucru pe care copilul îl învață este lipsa igienei„.


loading...
Partenerii noștri