Organizaţia Elenei Udrea: Legea maidanezilor, un semn de normalitate

Organizaţia PDL Bucureşti, condusă de Elena Udrea, salută adoptarea legii câinilor comunitari, susţinând că România trebuie să devină o ţară europeană în care "cetăţenii săi nu riscă să fie muşcaţi de haite de animale pe stradă".

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 12:35
Organizaţia Elenei Udrea: Legea maidanezilor, un semn de normalitate

PDL Bucureşti susţine, într-un comunicat de presă, că cele 168 de voturi în favoarea legii arată faptul că parlamentarii au înţeles cât de importantă este această lege pentru comunităţile locale pe care le reprezintă.

„Cele 500.000 de semnături strânse de reprezentanţii PDL într-o perioadă scurtă de timp, din care peste 200.000 aparţinând organizaţiei de Bucureşti, i-au convins pe parlamentari că există o majoritate a românilor care se confruntă cu această problemă şi care o doresc rezolvată. Pentru că România trebuie să devină o ţară cu adevărat europeană, în care cetăţenii săi nu riscă să fie muşcaţi de haite de animale pe stradă”, se arată în comunicat.

Democrat-liberalii bucureşteni precizează că votul de astăzi este doar un prim pas către soluţionarea problemei şi că decizia va aparţine într-un final administraţiilor locale, ele urmând să-şi consulte cetăţenii asupra variantei de rezolvare.

„Consiliile locale pot decide în favoarea oricărei variante, de la sterilizare şi întoarcerea maidanezilor în stradă, plasarea în adăposturi special amenajate şi ajungând până la eutanasiere, în cazul în care nimeni nu doreşte să-i adopte. Toţi primarii trebuie să-şi facă bine calculele asupra oportunităţii soluţiei pe care o propun şi să o prezinte public. Din acest moment, administraţiile locale, de orice culoare politică ar fi ele, sunt direct răspunzătoare de această problemă. Nu mai există nicio scuză pentru care problema să nu poată fi rezolvată”, mai spun democrat-liberalii.

PDL Bucureşti anunuţă că îşi va continua campania de strângere de semnături pentru acest proiect legislativ până la data de 30 noiembrie 2011. Scopul declarat este acela de a prezenta aceste semnături Primarului General şi consilierilor generali pentru a se lua o hotărâre în cadrul CGMB.