Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Avem un mesaj simplu către toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi”

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un apel la toate țările să-și îmbunătățească la maxim programele de testare pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 21:02
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Avem un mesaj simplu către toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi”

„Avem un mesaj simplu către toate țările: testați, testați, testați”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, într-o conerință de presă ținută luni la Geneva.

„Toate țările trebuie să aibă capacitatea de a testa toate cazurile suspecte, ele nu pot lupta cu această pandemie legate la ochi”, a adăugat el.

Citește și: Ministrul francez al Sănătăţii avertizează: „Luaţi paracetamol dacă sunteţi răciţi!”. Ce medicamente favorizează Covid-19

În Statele Unite, administrația Trump este criticată pe motiv că a efectuat prea puține teste pentru identificarea cazurilor de coronavirus.

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, a promis duminică că americanii vor avea acces în câteva zile la peste 2000 de laboratoare capabile să proceseze teste.

Citește și: Europa a devenit epicentrul pandemiei de COVID 19, cu peste 5000 de morţi

Cu puține teste efectuate, Statele Unite au raportat aproape 3000 de cazuri și 62 de decese iar numeroase restricții au fost impuse pe teritoriul țării. În absența testării, cazurile de infecție nu pot fi izolate iar lanțul procesului de infectare nu poate fi întrerupt, a mai spus Tedros.

Chiar și țările cu sisteme de sănătate avansate se luptă să oprească epidemia, a mai declarat Tedros, adăugând că este profund îngrijorat de efectele epidemiei în țările slab dezvoltate, unde oamenii se lupta cu malnutriția și cu alte probleme de sănătate.


loading...