Orgasm la sala de gimnastică. Ce exerciţii produc plăceri sexuale

Multe femei care merg la sala de gimnastică trăiesc experienţe mai puţin obişnuite, potrivit unui studiu despre plăcerile sexuale.

RomaniaTV.net
20 mart. 2012, 20:41

Femeile care au făcut parte din studiu au declarat că au avut orgasm în momentul în care au ridicat greutăţi sau în timpul ce mergeau pe bicicletă, chiar dacă sexul era ultimul lucru care le trecea prin minte, potrivit dailymail.co.uk. Mai mult, lucrul la un aparat numit „scaunul căpitanului”, se pare că este cel mai eficient pentru provocarea unui orgasm. Cu coatele sprijinite de aparat şi cu abdomenul încordat, genunchii se ridică la nivelul pieptului, după care picioarele se lasă uşor pe sol.

Studiul a fost efectuat la Universitatea Indiana din SUA. Sute de femei cu vârste cuprinse între 18 şi 63 de ani au participat la studiu. Acestea au recunoscut că exerciţiile fizice le-au provocat orgasm. „Exerciţiile care au fost asociate cu orgasmul au fost abdomenele, căţăratul, mersul pe bicicletă şi ridicarea greutăţilor”, a spus liderul cercetătorilor, Debby Herbenick.

Se pare că în momentul în care au orgasm, cele mai multe femei nu au fantezii sexuale şi nici nu se gândesc la nimic legat de sex. „Datele obţinute în urma studiului sunt interesante, deoarece ele ne arată că orgasmul nu este un eveniment sexual, ceea ce ne ajută să înţelegem ce se întâmplă în timpul orgasmului la femei”, a mai spus Debby Herbenick.

Aceasta a precizat că mecanismul din spatele acestor exerciţii care induc orgasmul rămâne încă neclar.

Experienţe de acest gen au fost raportate prima dată în anul 1953, însă există puţine date ştiinţife de la acea dată.