Zelenski, mesaj către Putin, de pe frontul din Donbas. Președintele Ucrainei avertizează din nou că va recupera Crimeea

Volodimir Zelenski s-a deplasat, marți, la Sloviansk, în regiunea Donbas. Vizita președintele ucrainean vine la o zi după un nou bombardament masiv, cu zeci de rachete, efectuat de Rusia în Ucraina.

06 dec. 2022, 16:56
Zelenski, mesaj către Putin, de pe frontul din Donbas. Președintele Ucrainei avertizează din nou că va recupera Crimeea

De ziua Forțelor Armate, Zelenski a vizitat trupele din Sloviansk, în regiunea Donbas, oraș este situat la circa 40 km de Bahmut, principalul câmp de luptă din regiune.

Volodimir Zelenski a anunțat că astăzi se va afla în prima linie în Donbas, regiune care ar urma să fie vizitată și de către Putin.

Citiți și: Vladimir Putin va merge pe frontul din Ucraina! Anunț de ultimă oră al lui Peskov: Președintele Rusiei va vizita Donbasul

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a precizat că vizita lui Vladimir Putin va fi făcută la momentul potrivit în Donbas, zonă din estul Ucrainei pe care Rusia anexat-o la sfârşitul lunii septembrie.

Spre deosebire de liderul de la Kremlin,  Zelenski s-a deplasat de mai multe ori în apropierea frontulu și a vizitat Harkov, Nikolaev și Herson.

Ajuns pe linia frontului în Donbas, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj militarilor care apară țara neîncetat. Vizita lui Zelenski vine la o zi după  bombardamentele masive ale rușilor, cu zeci de rachete.

„Dragi apărători, timp de trei decenii, 8 ani, 9 luni, 285 de zile ați apărat statul nostru, țara noastră natală. Zi și noapte, în frig, în zilele lucrătoare și de sărbători. În fiecare zi ne vom aminti de isprava voastră și vă vom ajuta munca.

Începem întotdeauna prin a ne aduce aminte de eroii noştri căzuţi, de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru Ucraina. Întreaga lume vă vede puterea, abilitățile, standardele voastre — standardele Ucrainei. Sunt recunoscător părinților voștri, au crescut adevărați eroi, le mulțumesc soțiilor voastre, copiilor voștri. Ei vă așteaptă și toată Ucraina vă așteaptă, credem în tine și vă mulțumim”,  a transmis Zelenski pe pagina sa de Facebook.

 

Найміцніші.
Наймогутніші.
Найкращі.

Наші ЗСУ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
____

The strongest.
The most powerful.
The best.

Our AFU 🇺🇦🇺🇦🇺🇦

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, 6 December 2022

De asemenea, președintele Ucrainei a postat și un video filmat la intrarea în Sloviansk:

„Am onoarea să fiu cu apărătorii noștri aici, în Donbas. Data viitoare ne vom revedea în ale noastre ucrainene Donețk și Lugansk. Sunt sigur că și în Crimeea„, a mai adăugat Zelenski.

El este convins că Peninsula Crimeea va fi eliberată de ocupanții ruși, iar localnicii vor saluta Forțele Armate ale Ucrainei cu steaguri ucrainene la fel cum s-a întâmplat și la  Herson.

 

На сході України сьогодні – найскладніший напрямок. І я маю честь зараз бути з нашими захисниками й захисницями тут, на Донбасі. Вірю, що наступного разу зустрінемося в нашому українському Донецьку, Луганську. Впевнений, що і в Криму.

Дякую за цю стійкість і міцність. Ви є форпостом нашої незалежності.
____

The east of Ukraine today is the most difficult direction. And I am honored to be here now with our defenders — in Donbas. I believe that next time we will meet in our Ukrainian Donetsk, Luhansk, I am sure that in Crimea as well.

Thank you for this resilience and strength. You are an outpost of our independence.

Posted by Володимир Зеленський on Tuesday, 6 December 2022

 

Sloviansk este situat la 45 de kilometri de Bahmut, oraș pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească încă din cursul verii cu preţul unor distrugeri considerabile, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Citiți și: VIDEO Contraofensiva lui Zelenski. Atac cu drone asupra aerodromului Kursk de pe teritoriul Rusiei