Ororile din casa unui profesor de matematică din România. Mărturiile incredibile ale elevelor maltratate la meditaţii

Publicat: Vineri, 05 Iunie 2020 10:28 // Actualizat: Vineri, 05 Iunie 2020 10:49 // Sursa: romaniatv.net

Un profesor pensionar care oferea meditaţii la domiciliu a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru agresarea sexuală a unei eleve de clasa a VIII-a. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind pe rol în faza de apel. Dosarul scoate la iveală mărturii cumplite ale unor eleve, care nu au depus niciodată plângere.

Marin Filionescu, profesor de matematică pensionar, în vârstă de 75 de ani, din Popeşti-Leordeni, a fost condamnat în luna februarie la şapte ani de închisoare pentru agresarea sexuală a unei minore de 14 ani. Sentinţa nu este definitivă, procesul fiind pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în faza de apel, cu următorul termen la începutul lunii iulie.

Sentinţa profesorului a scos la suprafaţa faptul că bărbatul avea o atitudine cu conotaţie sexuală în timpul meditaţiilor cu elevele sale, însă acestea nu au depus niciodată plângere. În final, Marian Filionescu a fost dat în vileag de o elevă de clasa a VIII-a abuzată în mai 2018, când fata de 14 ani se pregătea pentru examenul de Evaluare Naţională.

Minora a fost agresată sexual în casa profesorului. Aceasta le-a povestit anchetatorilor că în timp ce îşi strângea cărţile, profesorul a luat-o în braţe şi a început să o sărute în mod repetat pe gât şi obraz în apropierea gurii.

Citeşte şi: Varujan Pambuccian, avertisment pe Facebook legat de criza de coronavirus: "Suntem o ţară care importăm orice". Cele 6 măsuri urgente

"Eu mi-am tras capul şi am reuşit să scap din braţele acestuia, însă acesta m-a prins de mână şi m-a bruscat, iar în timp ce mă ţinea cu mâna dreaptă de mâna, cu cea stângă mă strângea de sâni. După aceasta, mi-a băgat mâna pe sub tricou şi eu i-am prins mâna, dar acesta, având mai multă forţă, s-a eliberat şi a început din nou să mă strângă de sâni, de această dată direct pe sutien, spunându-mi ca data viitoare să nu mai port sutien", este mărturia fetei, care a mai spus că era în stare de şoc şi nu reuşea să mai aibă vreo reacţie.

Eleva a reuşit să scape şi i-a povestit surorii mai mari prin ce a trecut. La sfatul acesteia, minora a vorbit şi cu părinţii săi, iar aceştia au sesizat Poliţia.

"Ajunsă acasă, nu am povestit cele întâmplate niciunei persoane, iar în momentul în care tatăl meu a încercat să mă sărute pe obraz, cum obişnuia, l-am împins, fiindu-mi foarte teamă", a mai povestit eleva.

Împotriva lui Marin Filionescu au depus mărturie mai multe foste eleve ale profesorului, în prezent adulte. Una dintre tinere a declarat că în anul 2013, când era în clasa a X-a a luat meditaţii de la profesorul Filionescu timp de doi ani.

Citeşte şi: Filmare de groază realizată de un student. Ameninţări cu moartea pentru un profesor: Îţi tai capul cu acest cuţit de cinci kile

"Pe parcursul meditaţiilor avea gesturi care mă făceau să mă jenez, respectiv să îmi pună mâna pe picior, să mă pupe pe obraz,când plecam de la meditaţii, când îmi strângeam cărţile şi le băgam in ghiozdan. De multe ori îmi povestea despre elevele care veneau la meditaţii că acestea ii cereau sfaturi pentru relaţiile sexuale ale acestora, că se întâmpla ca acestea să ii ia mâinile şi să i le pună pe sâni şi că acesta deţine poze cu toate elevele sale, iar intr-una din zile mi-a făcut şi mie o poză cu telefonul pentru a avea amintire", a povestit tânăra.

O altă elevă, pe care profesorul a meditat-o în 2011 a declarat faptul că nu a fost atinsă sau agresată fizic, însă profesorul aducea în discuţie subiecte cu conotaţie sexuală, dorind să cunoască detalii despre viaţa sa intimă. Iar  altă elevă care făcea pregătire cu soţia bărbatului, de asemenea profesoară de matematică, a declarat cum profesorul o pupă de fiecare dată pe obraz şi o complimenta.

„Orele de meditaţie le făceam în sufrageria din casa doamnei profesoare şi cred că aici mai era încă un dormitor unde făcea meditaţii soţul ei. Îmi amintesc că de fiecare dată când veneam la meditaţie domnul profesor ne deschidea uşa şi mă pupa pe fiecare obraz, dar o făcea într-un mod care îmi provoca o stare de repulsie, adică mă pupa ca şi cum s-ar pupa doi iubiţi. Precizez că în timpul meditaţiilor, acesta îmi spunea că sunt frumoasă şi mă pupa în continuare, câteodată şi de câte trei patru ori, iar mie îmi displăcea acest lucru. Soţia sa era de faţă şi cred că era obişnuită cu un astfel de comportament fiindcă nu lua mereu atitudine, însă îmi amintesc că o dată i-a spus să mă lase în pace pentru a-mi termina exerciţiul. Acesta i-a spus într-o zi şi colegei mele că este frumoasă, însă s-a întors către mine şi mi-a spus că eu sunt foarte frumoasă şi iar a început să mă pupe. Despre comportamentul lui i-am spus mamei mele, iar prin clasa a VII-a când soţia acestuia a plecat în Anglia, aceasta mi l-a recomandat pe soţul său pentru a continua meditaţia cu el, însă nici eu, nici mama mea nu am fost de acord, pe de-o parte fiindcă aflasem că nu este un profesor aşa bun şi pe de altă parte nu-mi plăcea comportamentul lui faţă de mine", a declarat o altă tânără, martoră în dosarul în care a fost trimis în judecată profesorul Filionescu.

Citeşte şi: Un profesor din România le predă studenţilor de pe WC. Imaginile au devenit virale pe Internet VIDEO

În motivarea sentinţei prin care profesorul Filionescu a fost condamnat la şapte ani de închisoare, judecătorul arată că „din declaraţiile tuturor martorilor audiaţi în cauză coroborate cu declaraţia persoanei vătămate rezultă fără putinţă de tăgadă un veritabil mod de operare al inculpatului pe parcursul şedinţelor de meditaţii faţă de elevele sale.

"Inculpatul Filionescu Marin îşi atribuia rolul de protector al elevelor sale, promiţându-le că le va ajuta în orice fel de probleme, le consilia în problemele cu părinţii, prietenii şi în alte probleme personale. Acesta îşi erija şi rolul de educator dincolo de domeniul matematicii, încercând să le sfătuiască în problemele personale. În acest sens, se constată că faţă de persoana vătămată şi-a exprimat interesul vizavi de rochia achiziţionată de aceasta pentru banchet, solicitând chiar şi o fotografie cu victima îmbrăcată în rochie, martora era întrebată frecvent dacă şi-a început viaţa sexuală, martorele erau interogate despre vieţile lor personale, iar martora era sfătuită de inculpat să întreţină relaţii sexuale cu un anumit băiat, relatându-i totodată şi despre eleve de-ale sale care îi cereau bani pentru pastila de a doua zi”, se arată în sentinţa de condamnare a profesorului Filionescu.

Judecătorul a mai reţinut că profesorul „încerca să se comporte faţă de minore ca un iubit, exprimându-şi direct faţă de acestea sentimente de afecţiune, suferind atunci când acestea nu răspundeau în acelaşi fel şi încercând să le convingă că manifestările sale sunt normale, dar neacceptate de societate, motiv pentru care trebuie ţinute secrete". „Instanţa reţine atât din natura întrebărilor adresate martorilor de către inculpat, dar şi din explicaţiile date de acesta, faptul că profesorul Filionescu Marin a eşuat în păstrarea distanţelor fizice şi psihologice cu minorele, conversaţiile dintre aceştia în timpul meditaţiilor la matematică fiind extrem de intime", se mai arată în sentinţa de condamnare a profesorului pensionar.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
abuz sexual matematică Popeşti Leordeni profesor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H