Filmare de groază realizată de un student. Ameninţări cu moartea pentru un profesor: Îţi tai capul cu acest cuţit de cinci kile

Un student al Facultăţii de Informatică din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a realizat o filmare în care îşi ameninţă profesorul cu un cuţit de cinci kilograme după un examen. Decanul facultăţii a demarat o anchetă şi a propus exmatricularea studentului, la Poliţie existând deja o plângere în acest caz.

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 07:22
Filmare de groază realizată de un student. Ameninţări cu moartea pentru un profesor: Îţi tai capul cu acest cuţit de cinci kile

Drd. Abel-Albert Policiuc, de la Facultatea de Informatică, este cadrul didactic căruia îi este destinat mesajul de ameninţare. În clip, studentul de la Facultatea de Informatică din Iași, apare cu un cuțit uriaș şi îşi ameninţă profesorul cu moartea.

„Sunt un student nedreptățit al profesorului drd. Abel-Albert Policiuc… Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îți tai capul, cu acest cuțit de cinci kile…, în m… m…! Ai grijă cum te uiți pe temele alea! Știi cum îți taie capul acest obiect?!”, transmite tânărul.

Citeşte şi: Şoferul din Botoşani era beat în momentul în care a provocat accidentul pe care l-a transmis live pe Facebook. Tânărul a fost reţinut

Reporterii Cotidianului „Bună Ziua Iași” (BZI) i-au prezentat filmul profesorului amenințat cu moartea, drd. Abel-Albert Policiuc, care a rămas suprins de cele văzute. Profesorul nu îşi aminteşte dacă a avut conflicte sau nemulţumiri legate d emodul în care a evaluat studenţii la cursuri. 
 
„Din filmare, probabil că acesta este un fost student de-al meu. Voi analiza situația, pentru a stabili cum voi proceda. Din ce-mi amintesc, nu am avut conflicte sau nemulțumiri venite din partea studenților mei”, a spus drd. Abel-Albert Policiuc, care face parte din personalul didactic asociat al Facultății de Informatică din Iași.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, a demarat o anchetă internă. Studentul cu pricina susţine că filmul este făcut în glumă şi doar pentru distracţie, fiind trimis unor colegi.

„Este vorba despre un student al Facultății de Informatică, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Este o anchetă în derulare. Studentul a spus că a făcut acest film ca o glumă și pentru distracție. Filmarea a trimis-o la câțiva colegi… Unul dintre ei a trimis filmul pe mai multe grupuri ale unor rețele de socializare, inclusiv grupuri interne ale studenților de la Facultatea de Informatică. Mai departe, conducerea de la Facultatea de informatică va cerceta cazul. De asemenea, urmează ca, în Consiliul de Administrație, să se decidă exmatricularea sa. Profesorul amenințat, care este acum la Suceava, a fost informat de caz și urmează să decidă dacă va face plângere penală. Nu se poate tolera așa ceva! Tânărul și-a cerut scuze public și a spus că a fost doar o glumă, însă nu este de tolerat așa ceva!”, au transmis, în exclusivitate sursele reporterilor „BZI” din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.

Citeşte şi: Bătaie cu TOPOARE în Vaslui. Un bărbat a ajuns în comă la spital după ce a făcut scandal în faţa casei fostei iubite

Decanul facultăţii a propus exmatricularea studenului, iar profesorul în cauză a făcut o plângere la Poliţie. În ceea ce îl priveşte pe student, acesta şi-a cerut scuze profesorului.

„Este studentul nostru, dar nu pot face public numele său din motive lesne de înțeles! Am văzut filmarea! Studentul a spus că a vrut să facă un pamflet…. A trimis doar unui prieten clipul, acesta trimițându-l pe un grup. De acolo, filmarea a fost transmisă mai departe și a ajuns inclusiv la mine. Vom vedea ce spune ancheta Poliției, deoarece colegul nostru a făcut deja o plângere oficială. Apoi, am decis în calitate de decan să convoc Consiliul de Administrație al Facultății. Decizia le aparține colegilor mei, dar propunerea mea este de exmatriculare a studentului. Este inadmisibil și de netolerat un asemenea gest și o asemenea atitudine!”, a precizat conf. univ. dr. Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași.

Studentul Facultății de Informatică din Iași, care a realizat filmul în care face amenințări cu moartea la adresa profesorului Abel-Albert Policiuc, riscă, în eventualitatea în care va fi găsit vinovat, o amendă sau o pedeapsă cuprinsă între trei luni și un an de inchisoare, potrivit Noului Cod penal.

Vezi video pe BZI.