Osama bin Laden vedea doar cu ochiul stâng

Actualul lider al reţelei teroriste Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, apare într-o nouă înregistrare video difuzată miercuri pe un site de promovare a Jihadului, în care dezvăluie că Osama bin Laden nu vedea cu un ochi.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 05:47

Ayman al-Zawahiri dezvăluie „pentru cei care nu ştiau”, că fondatorul Al-Qaida nu mai vedea cu ochiul drept, după un accident suferit în tinereţe.

El povesteşte, de asemenea, că Bin Laden a fost membru al aripii saudite a Fraţilor Musulmani, înainte de a fi exclus pentru că voia să meargă să lupte împotriva Uniunii Sovietice în Afganistan, în anii ’80, în pofida riscurilor unei eventuale crize diplomatice care ar fi izbucnit dacă un saudit ar fi fost arestat de ruşi în acest conflict.

Trimis în Pakistan pentru a le da bani susţinătorilor Jihadului, el a sfidat ordinele Fraţilor Musulmani şi s-a angajat în lupta armată, subliniază Ayman al-Zawahiri.

Aceasta este a 14-a înregistrare video din acest an a noului lider Al-Qaida, care a devenit cel mai căutat om din lume. Autorităţile americane oferă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru el.

Tonul mesajului este unul lejer, Zawahiri neezitând să povestească situaţii caraghioase sau să recite versuri, întrebându-l în mod repetat pe „directorul video” dacă i-a mai rămas timp.


loading...