OSCAR 2018, gală fastuasă la Hollywood and Highland Center (VIDEO). LISTA NOMINALIZĂRI OSCAR 2018

Hollywood and Highland Center va găzudi gala Premiilor Oscar 2018. Lista preliminară a prezentatorilor Premiilor Oscar 2018 include câștigătorii edițiilor trecute, precum Mahershala Ali, care a primit anul trecut trofeul pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru rolul din filmul Moonlight, dar și câțiva dintre nominalizații de anul acesta, cum ar fi Margot Robbie, nominalizată la categoria Cea mai bună actriță într-un rol principal, pentru rolul din I,Tonya.
Alina Costache
20 feb. 2018, 11:11
OSCAR 2018, gală fastuasă la Hollywood and Highland Center (VIDEO). LISTA NOMINALIZĂRI OSCAR 2018

Hollywood and Highland Center este un complex comercial și de divertisment situat la intersecția străzilor Hollywood Boulevard și Highland Avenue din cartierul Hollywood din Los Angeles. Centrul are o suprafață de 36.000 de metri pătrați și curpinde TCL Chinese Theatere (fostul Mann’s Chinese Theatre) și Teatrul Dolby (cunoscut anterior ca Teatrul Kodak), unde se decernează Premiile Oscar. Complexul este situat pe locul unde a existat renumitului Hotel Hollywood. Situat în inima cartierului Hollywood, de-a lungul Hollywood Walk of Fame, este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Los Angeles.

Premiile Oscar 2018. Lista completă a nominalizărilor

Academia Americană de Film a anunțat nominalizările pentru ce-a de-a 90 ediția a galei premiilor Oscar, ce va avea loc în luna martie a acestui an. 

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2018.

Cel mai bun film-dramă:  „Call Me by Your Name“ „Darkest Hour“ „Dunkirk“ „Get Out“ „Lady Bird“ „Phantom Thread“ „The Post“ „The Shape of Water“ „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Cel mai bun regizor: Jordan Peele, „Get Out“ Greta Gerwig, „Lady Bird“ Paul Thomas Anderson, „Phantom Thread“ Guillermo del Toro, „The Shape of Water“ Christopher Nolan, „Dunkirk“

Cea mai bună actriţă Sally Hawkins:, „The Shape of Water“ Frances McDormand, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ Margot Robbie, „I, Tonya“ Saoirse Ronan, „Lady Bird“ Meryl Streep, „The Post“

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Mary J. Blige, „Mudbound“ Allison Janney, „I, Tonya“ Lesley Laurie Metcalf, „Lady Bird“ Octavia Spencer, „The Shape of Water“

Cel mai bun actor: Timothée Chalamet, „Call Me by Your Name“ Daniel Day-Lewis, „Phantom Thread“ Daniel Kaluuya, „Get Out“ Gary Oldman, „Darkest Hour“ Denzel Washington, „Roman J. Israel Esq.“

Cel mai bun actor în rol secundar: Willem Dafoe, „The Florida Project“ Woody Harrelson, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“ Richard Jenkins, „The Shape of Water“ Christopher Plummer, „All the Money in the World“ Sam Rockwell, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Cel mai bun scenariu adaptat: Call me by your name The Disaster Artist Logan Aaron Sorkin, „Molly’s Game“ Mudbond

Cel mai bun scenariu original: The big Sick Get Out Greta Gerwig, „Ladybird“ Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, „The Shape of Water“ Martin McDonagh, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri“

Cea mai bună animaţie: „The Boss Baby“ „The Breadwinner“ „Coco“ „Ferdinand“ „Loving Vincent“ Cel mai bun film străin „A Fantastic Woman“ (Chile) The Insult (Liban) „Loveless“ (Rusia) „The Square“ (Suedia) On Body and soul

Cea mai bună scenografie: Beauty and the Beast Blade Runner 2049 Darkest Hour Dunkirk The Shape of Water

Cea mai bună imagine: „Blade Runner 2049“,  „Darkest Hour“,  „Dunkirk“,  „Mudbound“, „The Shape of Water“

Cele mai bune costume: „Beauty and the Beast“,  „Darkest Hour“,  „Phantom Thread“,  „The Shape of Water“,  „Victoria & Abdul“

Cel mai bun montaj de sunet:  „Baby Driver“, „Blade Runner 2049“,  „The Shape of Water“,  „Dunkirk“, „Star Wars: The Last Jedi“

Cel mai bun mixaj de sunet:  „Baby Driver“, „Blade Runner 2049“,  „The Shape of Water“,  „Dunkirk“,  „Star Wars: The Last Jedi“

Cel mai bun scurtmetraj animaţie:  „Dear Basketball“,  „Garden Party“, „Lou Negative“, „Space Revolving“

Cel mai bun scurtmetraj: „The Eleven O’Clock“,  „My Nephew Emmett“,  „Silent Child“, „Watu Wote DeKalb Elementary“

Cea mai bună coloană sonoră: „Dunkirk“,  „Phantom Thread“, „The Shape of Water“,  „Star Wars: The Last Jedi“, „Three billboards“

Cele mai bune efecte vizuale: „Blade Runner“,  „Gardians of the galaxy“,  „Kong: Skull island“, „Star Wars: The Last Jedi“,  „War for the planet of the apes“

Cel mai bun montaj video: „Baby Driver“,  „Dunkirk“, „Tonya“, „The shape of Water“, „Three Billboards“

Machiaj şi coafură:  „Darkest Hour“,  „Victoria & Abdul Wonder“, „Wonder“

Prima ediție a avut loc în anul 1929, anul în care America a fost lovită de marea criză economică.  

indrofia a fost mai degrabă una modestă, o cină privată la un hotel din Los Angeles, la care au participat doar 270 de persoane.  Asta în timp ce numai anul trecut au fost invitate 3.300 de persoane. Un bilet a costat atunci cinci dolari, iar ceremonia propriu-zisă nu a durat mai mult de un sfert de oră.

Ceremonia din 1929 a fost singura ediție a premiilor Oscar nici la radio și nici la TV. În prezent gala este difuzată de peste 200 de țări.

Dacă astăzi există o adevărată industrie a pariurilor, la prima ediție câștigătorii au fost anunțați cu trei luni înainte de eveniment. 

Fără îndoială subiectul care a făcut cel mai mult zgomot în 1929 a fost cel al filmelor cu sonor. Din acest motiv „Cântărețul de jazz/The jazz singer” nu a fost lăsat să concureze la categoria „Cel mai bun film”, pentru că restul filmelor din competiție erau… mute. 

Marele câștigător al primei ediții ale premiilor Academiei a fost „Wings” și cea mai bună actriță a fost desemnată Janet Gaynor.

Încă de la prima ediție, scandalurile nu au lipsit. Charlie Chaplin nu a fost nominalizat la nicio categorie pentru filmul „Circus” deoarece producătorii americani nu-l prea aveau la inimă.

De aproape un secol cea de-a șaptea artă este premiată de Academia Americană de Film, la fel și orgoliile cineaștilor. Pentru al patrulea an consecutiv, Digi24 și Digi Film vor transmite, în direct și în exclusivitate, festivitatea de decernare a premiilor Academiei Americane de Film, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Când vor avea loc Premiile Oscar 2018

Ediția cu numărul 90 a galei de decernare a premiilor Oscar 2018 va avea loc pe 4 martie (anul acesta, Premiile Oscar nu vor avea loc în luna februarie așa cum eram obișnuiți, pentru a nu se suprapune cu Jocurile Olimpice de iarnă), la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, începând cu ora 01:30 (ora României). The Shape of Water și Three Billboards Outside Ebbing, Missouri se află printre favoriții acestei ediții, câștigând premii importante anul acesta (Globurile de Aur, Critic Choice Awards). Ceremonia va fi găzduită de comediantul Jimmy Kimmel, pentru a doua oară consecutiv. Iată toate nominalizările la Premiile Oscar 2018. 
 
Odată ce au fost anunțate mult așteptatele nominalizări la premiile Oscar 2018, noi am și început să discutăm și să ne alegem favoriții. A fost un an variat și plin de surprize pentru cinematografie (cu siguranță ne așteaptă mult mai multe și în seara ceremoniei) – așadar, iată care sunt predicțiile noastre pentru premiile Oscar 2018.
 
 
 
 

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Trapperul Albert NBN, amendat de trei ori după ce a înjurat România pe scena de la Beach, Please! Câți bani va scoate din buzunar
Capital.ro
Decizie UE pentru mașinile Diesel. Măsura care intră în vigoare în toate statele membre. Se aplică până în 2035
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Vești tot mai proaste din piața imobiliară. Scumpiri în cascadă
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Proprietarii de locuințe NU pot refuza. Decizie privind centralele de apartament. Se impune „obligație de racordare și utilizare”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Pensionarii pierd între 50 şi 800 de lei. Casa de Pensii tipărește taloanele pentru pensiile din august 2025
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici