OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Cum şi unde puteţi afla CASTIGATORI PREMIILE OSCAR 2018. LIVE STREAMING

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Ceremonia de decernare a premiilor va începe la ora 3:00, ora României, și va putea fi urmărită la Digi24 cu sunet original, în limba engleză, iar pe Digi Film gala va fi dublată în limba română. Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică şi va fi găzduită de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel. 

04 mart. 2018, 17:45
OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Cum şi unde puteţi afla CASTIGATORI PREMIILE OSCAR 2018. LIVE STREAMING

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Ceremonia de decernare a premiilor va începe la ora 3:00, ora României, și va putea fi urmărită la Digi24 cu sunet original, în limba engleză, iar pe Digi Film gala va fi dublată în limba română.

Gala de decernare a Premiilor Oscar se  află în acest an la cea de-a 90-a ediţie. Ceremonia are loc la Dolby Theatre din Hollywood, fiind aşteptată de milioane de cinefili din lumea întreagă.

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: 

 

UPDATE 6.45  Oscar 2018: „The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun film

 

UPDATE 6.33 Frances McDormand a primit premiul pentru cea mai bună actriţă

 

 Frances McDormand a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

La premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal au mai fost nominalizate Sally Hawkins, „The Shape of Water”, Margot Robbie, „I, Tonya”, Saiorse Ronan, „Lady Bird”, Meryl Streep, „The Post”.

 

Acesta este al doilea trofeu Oscar pentru McDormand, din cinci nominalizări.

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul din „La La Land”, de Damien Chazelle.

 

 

UPDATE 6.24  Oscar 2018: Gary Oldman este câştigătorul premiului pentru cel mai BUN ACTOR

 

Gary Oldman a primit premiul Oscar pentru cel mai bun actor, pentru partitura din „Darkest Hour”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Timothée Chalamet, „Call Me by Your Name”, Daniel Day-Lewis, „Phantom Thread”, Daniel Kaluuya, „Get Out”, şi Denzel Washington, „Roman J. Israel, Esq”, au fost ceilalţi nominalizaţi la premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

 

Aceasta a fost a doua nominalizare la Oscar pentru Gary Oldman.

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Casey Affleck, pentru interpretarea din filmul „Manchester by the Sea”.

 

UPDATE 6.10 Oscar 2018: Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun regizor

 

Guillermo del Toro a primit premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, pentru lungmetrajul „The Shape of Water”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Christopher Nolan – „Dunkirk”, Jordan Peele – „Get Out”, Greta Gerwig – „Lady Bird”, Paul Thomas Anderson – „Phantom Thread”.

 

Aceasta a fost a patra nominalizare la premiile Oscar pentru Del Toro şi prima lui victorie.

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost primit de Damien Chazelle, pentru filmul „La La Land”.

 

UPDATE 5.41 Oscar 2018: „Get Out” – premiul pentru cel mai bun scenariu original

 

Lungmetrajul „Get Out”, de Jordan Peele, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu original, la cea de-a 90-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul a fost primit de Jordan Peele, care a scris, regizat şi produs acest film, pentru care a primit trei nominalizări la Oscar.

 

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate lungmetrajele „The Big Sick”, „Lady Bird”, „The Shape of Water”, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

 

Anul trecut, premiul i-a revenit lungmetrajului „Manchester by the Sea”.

 

UPDATE 5.36 Oscar 2018: „Call Me by Your Name” – premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat

 

Filmul „Call Me by Your Name”, de Luca Guadagnino, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, la cea de-a 90-a ediţie a galei Oscar, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Premiul i-a fost acordat scenaristului James Ivory. Acesta este primul trofeu pentru Ivory, din patru nominalizări la premiile Oscar.

 

„The Disaster Artist”, „Logan”, „Molly’s Game”, „Mudbound” au fost şi ele nominalizate la premiul Oscar 2018 pentru cel mai bun scenariu adaptat.

 

Anul trecut, acest premiu i-a revenit peliculei „Moonlight”, de Barry Jenkins.

 

UPDATE 4.34 Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin

 

Una Mujer Fantástica/ A fantastic woman”, de Sebastián Lelio, a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Acesta este primul Oscar primit de o producţie din Chile, din două nominalizări.

 

Pentru acelaşi premiu au mai concurat lungmetrajele „On Body and Soul”, de Ildikó Enyedi (Ungaria), „The Insult”, de Ziad Doueiri (Liban), „Loveless”, de Andrey Zvyagintsev (Rusia), „The Square”, de Ruben Östlund (Suedia).

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin i-a revenit producţiei „The Salesman”, scrisă şi regizată de iranianul Asghar Farhadi.

 

UPDATE 4.32 Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin

 

Actriţa Allison Janney a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din „I, Tonya”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate Mary J. Blige, „Mudbound”, Lesley Manville,” Phantom Thread”, Laurie Metcalfe, „Lady Bird”, Octavia Spencer, „The Shape of Water”.

 

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru Allison Janney.

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar i-a fost acordat Violei Davis, pentru partitura din lungmetrajul „Fences”.

 

 

UPDATE 3.46 Oscar pentru cel mai bun documentar

 

Lungmetrajul „Icarus”, de Bryan Fogel şi Dan Cogan, a primit premiul pentru cel mai bun documentar, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Pentru acelaşi premiu au mai fost nominalizate documentarele „Abacus: Small Enough to Jail”, „Faces Places”, „Last Men in Aleppo”, „Strong Island”.

 

UPDATE 3.20 Cel mai bun actor în rol secundar

 

Sam Rockwell a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles.

 

Aceasta a fost prima nominalizare la Oscar pentru actorul Sam Rockwell.

 

Pentru acelaşi premiu au mai concurat Willem Dafoe, „The Florida Project”, Woody Harrelson, „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Richard Jenkins, „The Shape of Water”, Christopher Plummer, ” All the Money in the World”.

 

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar a fost atribuit lui Mahershala Ali, pentru rolul din „Moonlight”.

 

 

Evenimentul este organizat, în fiecare an, de Academia Americană de Film, o organizaţie profesională onorifică, alcătuită din peste 8.000 de artişti şi tehnicieni din lumea cinematografiei, indică site-ul www.oscars.org. Premiile Academiei Americane de Film, celebrele Oscaruri, vor recompensa, anul acesta, excelenţa în cinematografia anului 2017, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite sau alte distincţii, relatează Agerpres.

Comediantul, actorul şi prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel revine în acest an în calitate de gazdă a prestigiosului eveniment, după ce a găzduit şi ediţia de anul trecut, care rămâne în istorie printr-o gafă de proporții. De asemenea, la ediţia din acest an revin şi producătorii ediţiei din anul precedent, respectiv Michael De Luca, de trei ori nominalizat la Oscar, şi Jennifer Todd, nominalizată la premiile Emmy.

CASTIGATORI OSCAR 2018: Vanity Fair a prezis cine ar putea câştiga cele mai importante trofee. Lista premiilor pe categorii

La ediţia din acest an a galei Oscar-urilor vor urca pe scenă, în calitate de prezentatori, o serie artişti celebri, precum: Mahershala Ali, Chadwick Boseman, Viola Davis, Laura Dern, Jennifer Garner, Greta Gerwig, Tiffany Haddish, Tom Holland, Kumail Nanjiani, Margot Robbie, Emma Stone, Daniela Vega, Lin-Manuel Miranda, Gal Gadot, Mark Hamill, Armie Hammer, Oscar Isaac, Gina Rodriguez, Eva Marie Saint, Wes Studi, Kelly Marie Tran şi Zendaya.

Cele mai importante categorii ale premiilor Oscar sunt: cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun actor într-un rol secundar, cea mai bună actriţă într-un rol principal, cea mai bună actriţă într-un rol secundar, cel mai bun regizor, cel mai bun film animat, cel mai bun film străin. De obicei, se fac câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie.

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Favoriții

Anul acesta, pe primul loc în topul nominalizărilor la premiile Oscar se află filmul regizat de Guillermo del Toro, „The Shape of Water”, care intră în cursa pentru prestigiosul trofeu la nu mai puţin de 13 categorii. Este urmat de „Dunkirk”, dramă despre Al Doilea Război Mondial regizată de Christopher Nolan, cu opt nominalizări, şi de „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, al lui Martin McDonagh, cu şapte nominalizări.

La categoria cel mai bun film sunt nominalizate producţiile „Call Me by Your Name”, „Darkest Hour”, „Dunkirk”, „Lady Bird”, „Phantom Tread”, „Get Out”, „The Post”, „The Shape of Water” şi „Three Billboards outside Ebbing, Missouri”.

În cursa pentru cel mai bun regizor au intrat în acest an Guillermo del Toro („The Shape of Water), Christopher Nolan („Dunkirk”), Jordan Peele („Get Out”), Greta Gerwig („Lady Bird”) şi Paul Thomas Anderson („Phantom Thread”).

Pentru Oscarul decernat celui mai bun actor în rol principal vor concura în acest an Timothee Chalamet („Call Me by Your Name”), Daniel Day-Lewis („Phantom Thread”), Gary Oldman („Darkest Hour”), Daniel Kaluuya („Get Out”) şi Denzel Washington („Roman J. Israel, Esq.”).

Premiul Academiei pentru cea mai bună actriţă în rol principal va fi în acest an o cursă între Sally Hawkins („The Shape of Water”), Frances McDormand („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Margot Robbie („I, Tonya”), Saoirse Ronan („Lady Bird”) şi Meryl Streep („The Post”).

La categoria rezervată celui mai bun rol secundar feminin au fost nominalizate Mary J. Blige („Mudbound”), Allison Janney („I, Tonya”), Lesley Manville („Phantom Thread”), Laurie Metcalf („Lady Bird”) şi Octavia Spencer („The Shape of Water”).

La categoria similară masculină au fost nominalizaţi Sam Rockwell („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”), Richard Jenkins („The Shape of Water”), Willem Dafoe („The Florida Project”), Christopher Plummer („All the Money in the World”) şi Woody Harrelson („Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”).

Pentru cel mai bun film străin vor concura în acest an „The Sqaure” (Suedia), „Una Mujer Fantástica” (Chile), „On Body and Soul” (Ungaria), „Nelyubov” („Loveless”, Rusia) şi „The Insult” (Liban).

Cel mai bun film de animaţie va fi desemnat dintre „The Boss Baby”, „The Breadwinner”, „Coco”, „Ferdinand” şi „Loving Vincent”.

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE: Premiile Oscar, cifre și curiozități

Primele premii ale Academiei Americane de Film, numite ulterior „Oscar”, au fost acordate pentru prima oară la 16 mai 1929, iar ceremonia a avut loc la Hotelul Hollywood Roosevelt.

După acea primă ediţie, ceremoniile de decernare a Premiilor Oscar au avut loc la hotelurile Ambassador şi Biltmore, dar pe măsură ce evenimentul devenea tot mai grandios, sălile care îl găzduiau deveneau neîncăpătoare. Aşa se face că a fost mutat în diferite alte locuri, iar începând cu anul 2002, gala Oscarurilor are loc la Teatrul Dolby, numit, iniţial, Teatrul Kodak.

Statueta care se înmânează câştigătorilor reprezintă un cavaler cu o sabie care stă pe o rolă de film cu cinci cadre, reprezentând categoriile iniţiale ale Academiei: actorii, scenariştii, regizorii, producătorii şi tehnicienii. Mult râvnita statuetă a Oscarurilor nu măsoară decât 34 cm. A văzut lumina zilei la sfârşitul anilor ’20, în urma creării Academiei de Arte şi de Cinematografie, în anul 1927, de către proprietarul Metro-Goldwyn-Mayer, Louis Mayer. A fost concepută de directorul artistic Cedric Gibbons şi lucrată de sculptorul George Stanley.

Denumită, oficial, Premiul de Merit al Academiei, statueta a rămas cunoscută sub numele de Oscar. Iniţial folosit ca o poreclă, originea acestui nume rămâne încă neclară. Cu toate acestea, se pare că ar fost folosit pentru prima dată de către Margaret Herrick, bibliotecar al Academiei şi, ulterior, director executiv, căreia i s-a părut că statueta seamănă cu unchiul său, Oscar. Academia nu a oficializat acest nume până în 1939, cu toate că era deja foarte folosit, notează site-ul www.oscars.org.

Statuetele sunt realizate din bronz placat cu aur de 24 de carate. Numărul exact al statuetelor ce urmează a fi decernate nu este cunoscut înainte de deschiderea plicurilor din marea seară a Oscarurilor. Iar acest fapt se explică, pe de o parte, prin aceea că un singur premiu poate fi împărţit de doi sau de mai mulţi câştigători, iar pe de altă parte, prin faptul că, pe lângă premiile acordate la categoriile din concurs, se mai conferă şi premii onorifice.

OSCAR 2018 LIVE VIDEO ONLINE:  Favoriții la casele de pariuri

La categoria „Cel mai bun film”, favorit este „Three Billboard outside Ebbing, Missouri”, potrivit caselor de pariuri. Pe cel de-al doilea loc la această categorie, la casele de pariuri menţionate, se situează filmul „The Shape of Water”, cu cote între 2,40 şi 2,60.

Apoi, pe cel de-al treilea loc în lista filmelor cu cele mai mari şanse de câştig la această categorie, se află „Lady Bird”.

Guillermo del Toro este de departe favorit pentru câştigarea trofeului „Cel mai bun regizor” la gala Oscar, pentru „The Shape of Water”. 

Cel de-al doilea favorit la această categorie este Christopher Nolan („Dunkirk”). 

La diferenţă mare, pe locul trei în rândul regizorilor cu cele mai mari şanse să câştige acest trofeu se află Greta Gerwing, pentru „Lady Bird”, şi Steven Spielberg, pentru „The Post”.

La categoria „Cel mai bun actor într-un rol principal”, favoritul pentru câştigarea trofeului este Gary Oldman, pentru interpretarea din „Darkest Hour”.
Pe cel de-al doilea loc în lista favoriţilor se situează, la diferenţă mare, Timothee Chalamet („Call Me By Your Name”).

Potrivit caselor de pariuri, Frances McDormand este de departe favorită pentru câştigarea trofeului la categoria „Cea mai bună actriţă într-un rol principal”, pentru performanţa ei din „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”. Actriţa are cote cuprinse între 1,05 şi 1,07.

Saoirse Ronan („Lady Bird”), este a doua favorită la câştigarea acestui premiu, însă, la diferenţă mare, casele de pariuri stabilindu-i cote cuprinse între 10,00 şi 14,00.

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică şi va fi găzduită de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel.
Ceremonia, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, va fi difuzată în România în direct şi în exclusivitate, în noaptea dintre duminică şi luni, de Digi24 şi Digi Film.

Oscar 2018: Celebrităţile vor purta insigne împotriva violenţelor cu arme de foc – presă

Celebrităţile vor purta insigne împotriva violenţelor cu arme de foc duminică, la gala premiilor Oscar, aceste accesorii urmând să le fie distribuite vedetelor de grupul Everytown for Gun Safety al miliardarului Michael Bloomberg, potrivit unor surse ale publicaţiei The Hollywood Reporter.

În urma atacului de la liceul din Florida care a avut loc luna trecută şi în care au murit 17 persoane, mii de tineri s-au adresat organizaţiei Everytown for Gun Safety, pentru a lupta în favoarea aplicării unor legi mai stricte în privinţa armelor.

Insignele ar putea avea înscris mesajul „#NeverAgain”, care le aparţine celor care îi reprezintă pe supravieţuitorii atacului din Florida.

Este aşteptat ca unele vedete să poarte şi insigne cu mesajul „Time’s Up”, în sprijinul fondului pentru apărare dedicat victimelor hărţuirii sexuale. Astfel de accesorii au fost purtate de celebrităţi în ianuarie, la gala Globurilor de Aur.

Cea de-a 90-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică şi va fi găzduită de vedeta de televiziune Jimmy Kimmel.

Ceremonia, care va avea loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, va fi difuzată în România în direct şi în exclusivitate, în noaptea dintre duminică şi luni, de Digi24 şi Digi Film.

OSCAR 2018: Detalii şi fapte insolite despre premiile Oscar. Gala va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles

Istoria galei Oscar, a cărei a 90-a ediţie va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, este caracterizată de multe detalii notabile şi insolite. Iar anul acesta au fost marcate şi mai multe premiere.

3,85 este greutatea, în kilograme, a unei statuete Oscar, care are o înălţime de 34 de centimetri.

3.400 este numărul de locuri din Dolby Theatre (fostul Kodak Theatre), unde gala premiilor Oscar este organizată în fiecare an, începând din 2002.

1929 este anul primei ediţii a premiilor Oscar, la doi ani după înfiinţarea Academiei de film americane – The Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

1.500 este numărul jurnaliştilor şi angajaţilor din mass-media acreditaţi la Oscar.

300 este numărul fericiţilor câştigători, aleşi prin tragere la sorţi, ai locurilor de lângă covorul roşu pe care vor defila celebrităţile.

24 este numărul categoriilor de premii – cu excepţia celor pentru întreaga carieră -, însă pot exista mai mulţi câştigători în cadrul unei singure categorii.

– 2018 –

Anul acesta, lungmetrajul „The Shape of Water” a obţinut cele mai multe nominalizări – 13 – la premiile Oscar, în timp ce „Dunkirk” a primit opt, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit şapte.

– 14 este recordul nominalizărilor obţinute de un film, deţinut de „Totul despre Eva” (1951), „Titanic” (1998) şi „La La Land” (2017).

– 11 este recordul premiilor Oscar câştigate de un film, deţinut la egalitate de „Ben-Hur”, „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”.

– „The Lord of the Rings: The Return of the King” (2003) este şi filmul care a obţinut cele mai multe premii în toate categoriile la care a fost nominalizat – 11.

– Trei filme au primit cvintetul de mari trofee Oscar – „cel mai bun lungmetraj”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun rol principal masculin”, „cel mai bun rol principal feminin”, „cel mai bun scenariu adaptat/ original”: „It Happened One Night” (1934), „Zbor deasupra unui cuib de cuci/ One Flew Over the Cuckoo’s Nest” (1975), „Tăcerea mieilor/ The Silence of the Lambs” (1991).

Anul acesta, Greta Gerwig, cu filmul „Lady Bird”, este a cincea femeie nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.

– Kathryn Bigelow este prima femeie premiată cu Oscar pentru regie – în 2010, pentru „The Hurt Locker”.

Anul acesta, Steven Spielberg („The Post”) şi Martin McDonagh („Three Billboards outside Ebbing, Missouri”) nu au fost nominalizaţi la premiul Oscar pentru regie, deşi peliculele lor concurează la trofeul pentru cel mai bun film.

Anul acesta, Jordan Peele a devenit primul cineast de culoare nominalizat la aceeaşi ediţie pentru premiile Oscar pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenarist şi cel mai bun producător.

De asemenea, el este al cincilea cineast de culoare nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, după John Singleton, Lee Daniels, Steve McQueen şi Barry Jenkins. El concurează la Oscaruri cu filmul „Get Out”.

– John Ford deţine recordul pentru cele mai multe Oscaruri obţinute pentru regie – 4.

Anul acesta, Rachel Morrison, directorul de imagine al filmului „Mudbound”, este prima femeie nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună imagine.

Tot anul acesta, starul filmului „Mudbound” Mary J. Blige a scris istorie fiind prima persoană nominalizată la aceeaşi ediţie Oscar într-o categorie dedicată interpretării actoriceşti şi una dedicată celui mai bun cântec.

Anul acesta, Dee Rees este prima femeie de culoare nominalizată la premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat, cel al filmului „Mudbound”, pe care l-a şi regizat.

În categoria actorilor, Meryl Streep este lider în topul nominalizărilor, cu 21. Actriţa, care, anul acesta, este nominalizată pentru rolul din filmul lui Steven Spielberg „The Post”, a primit de trei ori acest premiu, pentru partiturile din „Kramer vs. Kramer” (1979), „Sophie’s Choice” (1982) şi „The Iron Lady” (2011).

– Katharine Hepburn este actriţa cu cele mai multe premii Oscar – 4 .

Anul acesta, actorul Denzel Washington a fost nominalizat pentru a opta oară, un record pentru artiştii de culoare. Denzel Washington a câştigat de două ori premiul Oscar, pentru rolurile din „Glory” şi „Training Day”.

Anul acesta, Christopher Plummer a primit o nominalizare la Oscar, a treia din carieră, după ce l-a înlocuit pe Kevin Spacey – implicat într-un scandal sexual – în filmul „All The Money In The World”, de Ridley Scott. Christopher Plummer este deja actorul cel mai în vârstă care a primit un Oscar. În 2012, pe când avea 82 de ani, a primit premiul Oscar pentru rolul din „Beginners”. În prezent, el este cea mai în vârstă persoană nominalizată la un premiu Oscar pentru interpretare.

Anul acesta, Yance Ford este primul regizor care trăieşte în mod deschis ca transgender nominalizat la Oscar, pentru documentarul său „Strong Island”.

Compozitorul John Williams are cele mai multe nominalizări pentru un artist în viaţă, 51, cea mai recentă fiind anul acesta, a 46-a pentru o coloană sonoră, cea a filmului „Star Wars: The last Jedi”. Williams a mai primit 5 nominalizări pentru cel mai bun cântec.

– Walt Disney deţine recordul de 59 de nominalizări la Oscar.

– Persoana care a câştigat cele mai multe premii Oscar este tot Walt Disney, cu 22 de trofee (22 competitive şi 4 onorifice), fiind de asemenea cel care a câştigat cele mai multe premii ale Academiei într-un an – 4. De asemenea, femeia care a câştigat cele mai multe premii Oscar este designerul de costume Edith Head, cu opt trofee.

Anul acesta, perechea de scenografe britanice Sarah Greenwood şi Katie Spencer concurează la premiul Oscar pentru cea mai bună regie artistică cu două filme, „Beauty and the Beast” şi „Darkest Hour”.

Pentru aceleaşi două filme, în categoria „cele mai bune costume” a fost nominalizată designerul britanic Jacqueline Durran.

Directorul de imagine Roger Deakins a fost nominalizat de 13 ori la premiul Oscar, fără să câştige vreodată. Anul acesta a primit a 14-a nominalizare, pentru imaginea filmului „Blade Runner 2049”.