OTRAVA din mâncare. Copilul tău îi adoră, dar pot PRODUCE CANCER

Dacă ai obiceiul să consumi crenvurşti sau hotdog din lipsă de timp sau pur si simplu din plăcerea gustului, ar trebui să gândeşti de două ori, cu atât mai mult cu cât mulţi părinţi folosesc acest aliment drept o opţiune pentru micul dejun sau masa de seară al copiilor lor.

20 feb. 2015, 08:01
OTRAVA din mâncare. Copilul tău îi adoră, dar pot PRODUCE CANCER

Crenvurstii sunt tocatura din resturi de carne, tendoane, soric, slanina, cu totul, pana la 40 la suta grasime, la care se pune si carne dezosata mecanic sau carne MDM, o tocatura din resturi precum tendoanele.

Citeşte şi Ce conţine de fapt un hot dog? Lista care te-ar putea determina să nu-l mai mănânci

„Desi par dietetici, crenvurstii au o calitate indoielica si sunt bogati in grasimi si aditivi. Alaturi de carnati, salamuri, diferite tipuri de sunca ii gasim aproape zilnic in meniul copiilor, fie la gradinite, scoli, fie la mesele de acasa. Pe langa restul aditivilor periculosi au si adaos mare de sodium, deloc bun pentru sanatate”, spune Liana Contiu, nutritionist– dietetician, specialist in Nutritie Clinica si Comunitara, potrivit adevarul.ro.

Nu mai putin de 3 studii publicate anul acesta au scos in evidenta faptul ca binecunoscutii crenvursti cresc semnificativ riscul de cancer in cazul copiilor.

Citeşte şi Ţi se întoarce stomacul pe dos. Imaginile care ÎŢI VOR TĂIA POFTA de hot-dog 

Descoperă motivele pentru care nu ar trebui să mai mănânci crenvurşti