Ovidiu-Petrişor Artopolescu a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica

Ovidiu-Petrişor Artopolescu, fost manager la Microsoft România şi fost secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica (TEL), la câteva zile după ce AGA l-a reales membru în consiliu.

RomaniaTV.net
04 iun. 2013, 09:07
Ovidiu-Petrişor Artopolescu a fost numit preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Transelectrica

„În ședința din 03.06.2013 (luni – n.r.), Consiliul de Supraveghere l-a ales pe domnul Ovidiu-Petrişor Artopolescu în calitatea de președinte al Consiliului de Supraveghere„, se arată într-un comunicat transmis, marţi de Transelectrica Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Artopolescu a intrat în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica la mijlocul lunii martie, iar joi a fost reales membru în consiliu. În AGA de joi au fost înlocuiţi patru din cei şapte membri ai consiliului, la doar două luni şi jumătate de la numirea în funcţie. Consiliul de Supraveghere a fost ales prin metoda votului cumulativ, care permite acţionarilor minoritari într-o companie listată să poată avea măcar un membru în Consiliu.

Noii membri în Consiliul de Supraveghere sunt Ion Toni Teau (director general Lasselsberger), Dan Sandu (preşedinte MKB Nextebank), Ştefan Doru Bucătaru (fost director general al Teraplast), Gheorghe Diaconu (director în Transelectrica).

Alături de Artopolescu, din vechiul Consiliu au rămas în funcţie Andrei Mihai Pogonaru (fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, care a fost susţinut de SIF Oltenia) şi Radu Bugică (susţinut de Fondul Proprietatea).

Potrivit deciziilor AGA derulată joi, remuneraţii brute lunare pentru membri Directoratului Transelectrica au fost stabilite la sume cuprinse între 6.800 de lei (1.500 euro) şi 38.000 de lei (8.800 euro), iar pentru membrii CS au fost de 7.000 lei (1.600 euro) net pe lună. Remuneraţiile sunt provizorii şi urmează o altă AGA în care să se definitiveze, în funcţie de un plan de administrare. Indemnizaţiile au fost stabilite la o zi după ce premierul Ponta a anunţat plafonarea salariilor în societăţile de stat.

Transelectrica este operatorul sistemului naţional de transport al energiei, iar statul controelază prin Ministerul Finanţelor Publice 58,69% din acţiunile companiei. Fondul Proprietatea are 13,5% din acţiuni, iar SIF Oltenia deţine 6,3%.

Acţiunile Transelectrica au încheiat şedinţa bursieră de luni în scădere cu 0,37%, la 13,4 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 982,2 miliarde lei (222,8 milioane euro).