Ozana Barabancea șterge pe jos cu noua generație din muzica românească: ”În ziua de azi muzica aceasta minimizează importanța vocii umane”

Ozana Barabancea a vorbit fără perdea despre show-ul la care este implicată de atât de multe sezoane deja, și anume, ”Te Cunosc de Undeva”. Iată ce a mărturisit renumita cântăreață.

02 feb. 2024, 16:44
Ozana Barabancea șterge pe jos cu noua generație din muzica românească: ”În ziua de azi muzica aceasta minimizează importanța vocii umane”

Ozana Barabancea a vorbit fără perdea! Cântăreața a mărturisit mai multe lucruri despre show-ul la care este implicată de atât de multe sezoane deja, mai ales că telespectatorii nu știu ce se întâmplă în spatele camerelor de filmat.

Citește și Ozana Barabancea a trecut prin momente cumplite. A rămas însărcinată cu al doilea copil în plin divorț. „Simțeam că-mi pocnește inima de fericire. Nimeni nu mi-a spus felicitări. Ești vai de capul tău”

Ozana a vorbit și despre muzică, artista fiind, vizibil, întristată de ceea ce se întâmplă pe ”piața de profil”.

Ozana Barabancea a vorbit despre cum este, de fapt, pe platourile de la Te Cunosc de Undeva Și, recunoaște jurata show-ului de la Antena 1, pe lângă muncă și iar muncă, este timp și pentru distracție.

Sau, cel puțin, unii apucă să se mai și distreze.

„Ne distrăm, ne simțim bine, cântăm din ce în ce mai bine… Ne transformăm, ne cunoaștem laturile ascunse, nu se supărăm, nu o luăm personal. Avem simțul umorului și autoironie. Cam asta facem la Te cunosc de Undeva. Doar eu nu am umor. Sunt o tipă foarte conservatoare.

Din păcate, poate, pentru unii… Mie îmi place muzica și sunt mai ciufută de felul meu. Că le place, că nu le place, eu asta sunt. Personalitatea mea este mult prea puternică. Și dacă se supără este problema lor”, ne-a spus, în exclusivitate, Ozana Barabancea.

Pe lângă toate cele spuse mai sus, antrenoarea a mai precizat că sunt concurenți care reușesc să își depășească limitele. Și, în același timp, să se distreze de minune și să îi facă și pe cei din jur să se simtă bine.

„Romică Țociu își face treaba și chiar se distrează pe platouri. Și când vine vorba de voce, la ce are el de făcut, se descurcă”, a spus Ozana Barabancea.

Când vine vorba de muzică însă, Ozana Barabancea nu se joacă. Și, la Te Cunosc de Undeva i-au trecut prin mână artiști cunoscuți pe care a încercat să îi șlefuiască atât de mult pe cât a putut.

„Cea mai bună voce? Au fost multe. Unii mi-au făcut impresie foarte bună. Alții mi-au spus că nu contează dacă ai voce sau nu. Ba da, contează! Contează să te poți transforma și contează să ai spirit ludic. Este important să ai deschidere”, spune vedeta Antena 1.

”Pe vremuri existau compozitori”

Iar de la discuția despre concurenți a mai fost un singur pas până la cea despre muzica de acum. Ozana Barabancea, din postura de artistă, nu e deloc indulgentă cu ceea ce se petrece pe scenă când vine vorba de muzică.

De muzică și, desigur, de mesajele pieselor, de versurile melodiilor.

„Sunt foarte multe voci care, din păcate, nu își pun în valoare vocea pentru că partiturile scrise sunt derizorii. Iar atunci vocea umană a devenit un instrument aleatoriu și nu mai sunt scrise partituri pentru a pune în evidență vocea.

În ziua de azi muzica aceasta, nu pot să zic comercială, minimizează importanța vocii umane. Pe vremuri existau compozitori care puneau în valoare vocea umană.

Cred că mesajul este foarte important și cred că este vorba de multe mesaje subliminale printre versurile pe care noi le cântăm. Iar mesajele frizează estetica urâtului și decadența socială.

Citește și Ozana Barabancea a aflat perioada în care va muri. Cine i-a dat vestea năucitoare: „Când se apropie zilele respective am grijă la tot ceea ce fac”

Prefer să ascult o apă curgătoare și un vânt tremurând printre frunze, să ascult sforăit de broaște, decât să ascult o muzică ce îmi influențează negativ profunzimea sufletului. Și mă refer la fenomenul în sine, nu neapăralt la vreo piesă în mod special. Dar sunt piese care chiar mă enervează, nu le spun că le fac reclamă”, spune Ozana Barabancea, pentru Fanatik.